Site Rengi

DOLAR 32,3770
EURO 35,0164
ALTIN 2.325,59
BIST 9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Acar’dan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü​ Mesajı

Acar’dan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü​ Mesajı
25.11.2020
A+
A-

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Av. Ali Acar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Acar açıklamalarında şu sözlere yer verdi:Toplumun temel yapı taşını oluşturan aile ve toplumdaki tüm fertlerin sevgi, saygı, huzur ve birlik içerisinde yaşamalarına katkı sağlayan kadınlarımızın önemi tartışılmazdır. Kadınlarımız hem evimizde hem de tarih boyunca toplumsal hayatta her zaman önemli görevlerde yer almışlardır. Bu görevlerin arasında en önemlisi de annelik görevidir. Kadınlara karşı sergilenecek her türlü şiddet, kadınların en temel hakkı olan insan haklarının ihlali anlamına gelmektedir. Kadına şiddetin önlenmesinde eğitimin önemi büyüktür. Eğitimin ilk basamağı olan aile eğitiminde de en büyük görev anne ve babalarımıza düşmektedir.

AK Parti hükümetlerimiz döneminde 6284 sayılı yasa ile 8/3/2012 tarihinde yürürlüğe giren ‘Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’ ile şiddete uğrayan ve ya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Bu kanun ile şiddete uğrayan kadınlarımızın barınmasına ve korunmasına önemli yer verilmektedir. Bir anne, bir eş, bir kardeş, bir evlat olarak hayatın her alanında yer alan kadınlarımıza, toplumumuzda bulunan herkesin gerekli sevgiyi, saygı, şefkati ve merhameti göstermeleridir. Yetiştirdiğimiz evlatlarımızı da bu tür yaklaşımlarla eğitmeli, sahip çıkmalıyız. Böylece sevgi tohumları ekerek daha güzel bir dünya bizlerin olur.

Bugün 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü” dolayısıyla tüm kadınlarımıza hiçbir şiddete maruz kalmadan, mutlu, sağlıklı, huzurlu, sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını temenni ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.