Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Âile Hekimliğinde Yaşanan Olayının Bir de Bu Tarafı Var! Karaman Açıkladı

Âile Hekimliğinde Yaşanan Olayının Bir de Bu Tarafı Var! Karaman Açıkladı
07.08.2020
A+
A-

Kırmızıtoprak Aile Sağlığı Merkezi’nde yaşanan olayla alâkalı Memur-Sen Eskişehir Temsilcisi Muammer Karaman sosyal medya hesabında dikkatleri çekecek açıklama yaptı. Muammer Karaman, iki doktora saldırdıkları iddia edilen ailenin istediği raporun yasal olduğunu ifade ederek: “Aile, doktorların kızlarının başörtülü olduğu görülünce tavırların değiştiğini, özellikle psikiyatriye sevk edilmek istendiklerini söylüyor” dedi.

Kırmızıtoprak Âile Sağlık Merkezi’nde meydana gelen ve haber sitemizde duyurduğumuz ‘akademisyen hekime saldırdı’ haberinin detayları da ortaya çıkıyor. CHP’li belediye ve milletvekillerinin ve CHP tandanslı sivil toplum kuruluşlarının ‘mal bulmuş Mağribi’ gibi olayın üstüne atlayarak Türk Tabibler Birliği’ne bir bir ziyaret gerçekleştirmesi, peşpeşe açıklamalar yaptığı görülürken olay, sadece iki hekim tarafından anlatıldığı kadarıyla bilindi. Şiddetin, hele ki doktora, sağlık çalışanına şiddetin, hele hele kadına şiddetin savunması, şu tarafı, bu tarafı olmaz ama vicdan ve hakkaniyet her tarafı dinlemekle inşa edilir. Hele ki olayın diğer tarafında bir öğretim görevlisi ve genç bir kadın avukat varken… Peki ailenin açıklaması nasıl?  Muammer Karaman sosyal medya hesabından anlattı.

İşte o açıklamalar:

“Kırmızıtoprak Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’mizde kamu görevlileri arasında gerçekleşen olayın derin üzüntüsü içerisindeyim. Ancak olayın bir merkezden ve belli bir maksatla öğretim görevlisi ve kızı aleyhine yönetiliyor olduğunun da farkındayım. Olayda mağdur olduğunu iddia eden kadın doktor haber ajanslarına yaptığı açıklamasında rapor vermeyip sevk edeceğimi söyledim diyor. Oysa bu raporu Aile Sağlığı Merkezlerinin vermesi gerekiyor” dedi.

“Başörtülü olduğu için mi?”

Karaman sosyal medya paylaşımlarında: “Doktorların Aile Hekimleri Derneğinin aldığı bir karara uyarak vatandaşa sunulması gereken rahatlıkla ulaşması gereken bir hizmeti engellemek ve geciktirmek hakkı var mıdır? Rapor alamayınca şöyle yaptı böyle yaptı açıklamalarının da bir yönlendirme içerdiği açık. Kişi hakkı olmayan bir belge tanzimi istemiyor. Sağlık durumuna bakılmasını ve staj yapmasına bir engeli bulunmadığının belgelenmesini talep ediyor. Ateşli silah edinmek isteyenler psikiyatriye, 65 yaş üstü ortopediye sevk edilebilir. Avukat adayı bir genç niçin psikiyatriye sevk edilmek istenir? Aile kızlarının başörtülü olduğu görülünce tavırlar değişti. Özellikle psikiyatriye sevk edilmek istendik” diyor.

“Böyle biri avukatlık yapacak” açıklaması ne anlama geliyor?

“Dernek kararı var diyerek staj yapabilir raporu talep eden öğrenciye rapor düzenlemeyeceğini söyleyen doktor açıklamasında: ‘Böyle biri avukatlık yapacak’ diye üzüntü beyan etmesi ailenin ‘başörtüsü sebebiyle psikatriye sevk edildik’ iddiasını güçlendiriyor” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca güvenlik kameralarına yansıdığı üzere videoda avukatlık stajı için rapor almak isteyen genç kızın sadece babasını olay yerinden uzaklaştırmak istediği, araya girmeye çalıştığı görülüyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.