Site Rengi

DOLAR 32,3652
EURO 34,9611
ALTIN 2.325,56
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

AK Parti Eskişehir Milletvekili Günay: ‘Gazi Meclisimizin Kuruluşunun 100. Yılı’

AK Parti Eskişehir Milletvekili Günay: ‘Gazi Meclisimizin Kuruluşunun 100. Yılı’
22.04.2020
A+
A-

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 23 Nisan’ın 100’üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Günay, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bugün 23 Nisan 2020…

Gazi Meclisimizin kuruluşunun 100.Yılı

23 Nisan 1920… Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk Halkının egemenliğini ilân ettiği tarih.

Bu anlamlı günün bayram olarak kutlamasına karar verilişinin 96. Yıldönümü, Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan edişinin 91. Yılı.

Milli mücadelemizin 100. yılında tam bağımsızlık ve milli egemenliğimizin kayıtsız şartsız milletimizin olduğunu tüm dünyaya göstermemizin 100. Yılı.

Tarihimizin dönüm noktası olan bu günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımız boyunca milli mücadele veren  herkesi saygıyla ve rahmetle yad ediyorum. Yüzyıl öncesinden istiklal mücadelesi ile geldiğimiz bu günlerin kıymeti, değeri bizler için paha biçilemez.

Son dönemde ülkece zorlu süreçlerden geçmekteyiz. Tarih boyunca her zorluğa göğüs germiş bir milletin torunları olarak bu zor günleri, dönemleri de atlatacağız ve bu günlerden her zaman olduğu gibi daha güçlü çıkacağız. Hep birlikte geçmişimizden aldığımız güçle Türk Milleti ruhunu ilelebet yaşattığımıza inanıyor, bu bilinç ve inançla hep birlikte daha da güçlü olacağımızı biliyorum.

Tüm Türkiyeyi ve Eskişehirli Hemşerilerimi pencerelerinden ve balkonlarından bayraklarıyla 23 Nisan akşamı saat 21:00’de İstiklal Marşı’mızı söyleyerek 100. Yıl coşkusununa katılmaya davet ediyorum. Millî birlik ve beraberliğimizin simgesi olan marşımızın mısralarını söylerken 100. Yıl coşkumuzu gelin hep birlikte yaşayalım.

Milli Egemenliğin temellerinin atıldığı bugünü ve geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın bayramını kutluyorum.

100. yaşın kutlu olsun Gazi Meclis, daha nice yüzyıllara…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.