Site Rengi

DOLAR 32,5297
EURO 34,8438
ALTIN 2.473,91
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C

AK Parti Eskişehir’de 10 İlçenin Kongresi Tamamlandı

AK Parti Eskişehir’de 10 İlçenin Kongresi Tamamlandı
14.09.2020
A+
A-

AK Parti Eskişehir’de ilçe kongreleri planladığı şekilde sırasıyla tamamlanıyor. Pandemi süreci nedeniyle ertelenen kongreler; maske, mesafe ve sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde 10 ilçede gerçekleştirildi. 7. Olağan İlçe Kongreleri; Mihalıççık, Beylikova, Çifteler, Han, Günyüzü, Sivrihisar, Seyitgazi, Alpu, Mihalgazi ve Sarıcakaya’da teşkilât mensupları ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kongrelere; AK Parti İstanbul Milletvekili, İl Koordinatörü Av. Abdullah Güler, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, İl Gençlik Kolları Başkanı MusabTayyip Altınkaynak, belediye başkanları, ilçe başkanları, teşkilât mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmaları mevcut ilçe başkanları tarafından gerçekleştirilerek, görevleri sürecinde yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

 

Gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz

Sırasıyla gerçekleştirilen protokol konuşmalarında; İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, kongre sürecinin hayırlı olmasını dileyerek, en küçük ilçeden başlamak kaydıyla üye kayıt işlemlerini hızlandıracaklarını belirtti. Başkan Çalışkan,  “Kongreler partilerin muhasebe ve murakabe dönemleridir. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çalışmalarımızı gece gündüz demeden durmaksızın sürdüreceğiz. Kapı kapı gezerek gönüllere girmeye devam edeceğiz. El birliğiyle inşallah 2023 yılında AK Parti ailemizi 15 milyon üyeye ulaştıracağız. Bu onurlu göreve seçilen arkadaşları şimdiden tebrik ediyorum. 7. Olağan Kongremizin;  partimize, ilçemize, Eskişehir’imize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

2024 yerel seçimlerine el birliğiyle hazırlanacağız

Konuşmasına pandemi sürecinin gölgesi altında kongre sürecinin devam ettiğini hatırlatarak başlayan Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, rehavete kapılmadan kurallara uyulması gerektiğini vurguladı. Milletvekili Günay, “ Önümüzde gidilecek daha çok yol var. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlerden beklediği hedeflerimiz var. 2024 yerel seçimlerinde hedeflerimiz var. Bunun için hep birlikte çok çalışmamız gerekiyor. Bizler çok çalışacağız ve yılmayacağız. Cumhurbaşkanımıza destek olacağız ki ülkemizi çok daha iyi yerlere getirelim. Nitekim karşılaştığımız sorunların hiçbiri tesadüf değil. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz içeride ve dışarıda pek çok yerde operasyon halinde. Doğu Akdeniz’de olanları biliyorsunuz. Şu an dünya gündemi çok sıcak. Bizler birlik ve beraberlik içinde olursak, ülkemize en iyi desteği vermiş oluruz ve bu süreci rahat bir şekilde atlatırız. Bu bağlamda yeni dönemde görev alarak başkanlarımıza ve ekiplerine şimdiden başarılar diliyorum. İnşallah ilçelerimizde güzel işlere imza atılacak, bizler de gurur duyacağız ve 2024’e de hazırlanacağız” diye konuştu.

 

2023 yılına kadar her yıl 1 milyon üye yapacağız ve aidiyetimizi güçlendireceğiz

7. Olağan Kongre sürecinin hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili, İl Koordinatörü Av. Abdullah Güler, “Kongreler; iç muhasebe yapma, yenilenme, yerel çalışmalarımızda plan yapmanın başladığı süreçlerdir. İnşallah daha canlı olarak sahaya basacağız ve kendimizi gösterip 2024 yerel seçimlerinde çok daha başarılı olacağız. Bunlar ekip çalışması ile olacak tabi. Sadece Milletvekillerimizle, İl Başkanımızla olmaz. Ekip ruhuyla çalışmalarımızı başarıya ulaştıracağız. Bu arada Türkiye ve dünya zor dönemlerden geçiyor. Pandemi sürecinin ciddi manada ekonomiye yansımaları var. Uluslararası bir kuruluş tarafından yayınlanan raporda Türkiye pandemisürecinden en az etkilenen ülkeler sırasında 3. Sırada. Çok şükür. Batılı devletlerin her biri maalesef bu dönemlerde sağlık alt yapılarında ve diğer alt yapılarında sıkıntı yaşadılar. İnşallah Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye bu süreçten de güçlenerek, haklarını koruyarak çıkacaktır.  Burada bizlere de görev düşüyor. Bizim Orta Asya’dan gelen bir geleneğimiz var. Bu aziz millet Anadolu’ya yola çıktığında bir hikâyeleri vardı. Bir çivi hikâyesi derler. Şöyle izah edeyim; bir çivi bir nal kurtarır, bir nal bir at kurtarır, at askeri kurtarır, bir asker bir bölüğü kurtarır, bir bölük bir alayı kurtarır, bir alay orduyu, ordu da ülkesini kurtarır. Dolayısıyla bir üye diyerek küçümsemeden çalışacağız. İlçelerimizden gelen üyeler Eskişehir’imiz için de katkı ve moraldir. Sayın Cumhurbaşkanımız 2023 yılına kadar her yıl teşkilatlarımızdan 1 milyon üye istiyor. Bu üyeyi kazanacağız ve aidiyetimizi güçlendireceğiz. Üyelerimiz mahallelerimizde elimiz ayağımız, gözümüz kulağımız. İnşallah üye sayımızı artırarak önümüzdeki seçimlere hazırlanmış olacağız. Sözlerimi tamamlarken bugüne kadar hizmet etmiş arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yeni seçilecek arkadaşlarımız da inşallah bu ekip ruhuyla beraber önümüzdeki dönem Eskişehir’i çok daha iyi yerlere taşıyacaktır. Önümüzde çok daha güzel günler bizleri karşılayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Faaliyet ve kesin hesap raporlarının okunarak ibra edilmesinin ardından divan heyetine verilen yönetim kurulu listesinde yer alan isimler kürsüye çıkarak delegelere tanıtıldı. Kongreler, yığılma olmaması ve pandemi süreci yaşandığı için kurulan 3 sandıkta oy verilmesi işlemiyle son bulurken, mevcut ilçe başkanlarında herhangi bir değişiklik olmadı.

Böylelikle Eskişehir’de 12 dış ilçeden 10 tanesinde kongreler tamamlanırken, 17 Ekim 2020 tarihinde yapılacak İnönü ve Mahmudiye kongrelerinin ardından AK Parti Eskişehir’de dış ilçe kongreleri tamamlanmış olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.