Site Rengi

DOLAR 32,3697
EURO 34,9552
ALTIN 2.325,66
BIST 9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 19°C

AK Parti Eskişehir’den Suç Duyurusu

AK Parti Eskişehir’den Suç Duyurusu
22.03.2021
A+
A-

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı, Can Ataklı’nın  “Artık Kadın Dövmek Serbest” başlıklı, 21 Mart 2021 Tarihli yazısı nedeni ile suç duyurusunda bulundu. 

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu gerekçelere yer verildi: Ülkemizin İstanbul Sözleşmesinden ayrılma kararının üzerine yazılan yazının kin ve düşmanlığa teşvik edici, suç işlemeyi özendirici söylemler barındırdığı ve geri dönülmez zararlara sebebiyet verebileceği açıktır. Bir fiilin suç olup olmadığı ceza kanunlarında belirlenir. Ceza Kanunumuzda şiddet suçtur. Ceza Kanunumuzda Kadına yönelen şiddet de suçtur. Bu hususta değişiklik olabileceğini düşünmek akıl ve izan dışıdır. Suç işlemeye meyilli kişilerin bu ve benzer söz ve çağrılardan etkilenebileceği, bu gerçek dışı açıklamaların suç işlemeye özendirici olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu, 6284 Sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Yönelik Kanun yürürlükte iken ve elbette ki kadına yönelik şiddet de dâhil her türlü şiddet eylemi suç iken “Artık Kadın Dövmek Serbest” başlıklı, gerçek dışı içerikli yazılar yazmanın, gerekçesi belli olmayan şekilde şiddetin önünü açmanın mazur görülmesi mümkün değildir. Bu nedenle uluslararası bir sözleşmeden imzamızı çekmiş olmamızı; ‘artık kadın dövmek serbest’ şeklinde nitelemeye ve kamuoyuna böyle aksettirmeye kalkan kişi hakkında suç duyurusunda bulunması zorunluluğu doğmuştur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.