Site Rengi

DOLAR 32,3151
EURO 35,0957
ALTIN 2.298,67
BIST 9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Acar: ‘Odunpazarı Kurt’a Yem Olmasın!’

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Acar: ‘Odunpazarı Kurt’a Yem Olmasın!’
07.11.2020
A+
A-

Odunpazarı Belediye Meclisinden oy çoğunluğu ile çıkan içkili mekânlar önerisine ilişkin  AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Av. Ali Acar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Odunpazarı Belediye Meclisinden oy çoğunluğu ile çıkan içkili mekânlar önerisine ilişkin AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Av. Ali Acar çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Acar açıklamasında: “Odunpazarı Belediyesi’nde CHP’li Meclis Üyeleri tarafından Odunpazarı bölgemizdeki Adalar Sokak, Başarılı Sokak, Kayıhan Sokak, Fakülte Sokak, Sarılar Sokak, Nilüfer Sokak ve Karacaşehir Mahallesi 511. Sokağın içkili bölge olarak belediye meclisine sunulmasına ilişkin gündemi Cumhur İttifakı Meclis Üyelerimizle birlikte değerlendirdik. Sunulan önergede CHP’li meclis üyelerinin belirlemiş olduğu bölgelere içkili mekan izninin verilmesi halinde, yine aynı bölgede toplu yaşam alanlarının, ibadethanelerin ve Odunpazarlı hemşerilerimiz tarafından okullar bölgesi olarak belirtilen eğitim kurumlarının olması bizler için de endişe teşkil etmektedir. Anayasamızın 58. Maddesinde yer alan: “Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddeden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.” hükmüne devletimizin belediyelerinin de uyması, gençlerimizin sağlıklı ve huzurlu ortamlarda yetişebilmesi adına göz önünde bulundurması gerekmektedir. Bu tür içkili eğlence mekânlarını toplu yaşam alanlarından ve eğitim bölgelerinden uzak olması, geleceğimiz olan gençlerimizin ve ailelerimizin huzurunu ve güvenliğini temin edici bölgelerin belirlenmesi gerektiğini ısrarla ifade etmekteyiz. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. Maddesi (o) fıkrasında, “..eğlence yerlerini, halk sağlığına ve çevreye etkisi olan diğer iş yerlerine kentin belirli yerlerinde toplamak…” hükmü bulunurken Odunpazarı Belediyesi’nin de kanuna aykırı hareket etmek yerine içkili eğlence mekânlarını halk sağlığına ve çevreye olumsuz etkisi olmayacak şekilde planlanması ve bu tür mekânlarda eğlenmek isteyen bireylerimiz kadar konutlarında ve yaşam alanlarında sakin, huzurlu ve güvenli şekilde yaşamayı hedefleyen vatandaşlarımızın da hakları göz önünde bulundurulmalıdır. Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt’a soruyoruz. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın görüşünü aldınız mı? Kime/kimlere sorarak bu kararı aldınız? Kendi ikamet ettiğiniz konutun altında bu tür mekânların olmasını ister misiniz ya da buna müsaade eder misiniz? Bir hukukçu olarak Anayasa, Kanun ve Yönetmelik hükümlerine neden uygun kararlar almıyorsunuz?

Belirlenen bölgelerin bir çoğunun okullara ve eğitim kurumlarına yakın olması, özellikle henüz yetişkin olmayan çocuklarımızı da psikolojik ve ruhsal açıdan olumsuz etkileyeceği aşikârdır. Bu noktada bizler, kanunlarımızın da hükmüne uyarak, içkili mekanların olmasını isteyen vatandaşlarımız kadar bu mekânların ikametlerine yakın olmasından rahatsızlık duyan vatandaşlarımızı da düşünmek, onların da hakkını savunmak durumundayız. Özellikle çocuklarımızın geleceğini en iyi şekilde planlamak bizlerin en temel vazifesidir. Odunpazarı Meclisi’nde CHP’li Meclis Üyelerinin oylarıyla (Oy Çoğunluğuyla) kabul edilen bu önerinin düzenlenmesi, toplum sağlığı ve özellikle içinde bulunduğumuz pandemi süreci de göz önünde bulundurularak yeniden planlanması ve kanun hükümlerine uygun şekilde hareket edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği adına vermiş olduğumuz bu mücadelemizdeki kararlılığımız daima sürecektir. Almış olduğunuz karar Odunpazarı’mızda yaşayan vatandaşlarımızın vicdanını yaralamaktadır. Bu kararı Odunpazarlı hemşerilerimizin takdirine bırakıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı, huzuru ve güvenliği için çalışmalarımızı bu kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Biz Odunpazarı kurta yem olmasın istiyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.