Site Rengi

DOLAR 32,3290
EURO 35,0804
ALTIN 2.292,31
BIST 8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

AK Parti’de ‘Siyaset Akademisi’ Başlıyor

AK Parti’de ‘Siyaset Akademisi’ Başlıyor
14.01.2020
A+
A-

AK Parti Eskişehir Ar-Ge Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Özgüç Boza, Siyaset Akademisi’nin 19. dönem çalışmalarının başladığını belirterek bu yılın temasını ‘Siyaset Akademide Başlar’ olarak belirlediklerini söyledi.

Özgüç Boza, yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı tarafından organize edilen ve ülkemizde milletimizin siyasete ilgisini artırmayı, alanında uzman kişiler tarafından verilen bilgilerle daha bilinçli siyaset yapılmasını amaçlayan Siyaset Akademisi eğitim programının hazırlıkları tamamlandı. Akademiye başvuru ve kayıt tarihleri 13 – 27 Ocak 2020 tarihleri arasında olacaktırTürkiye’de gelişim ve değişimin öncüsü AK Parti’nin kuruluşundan bu yana eğitime, eğitim faaliyetlerine önem veren, milletin tamamını kucaklayan bir parti olarak, siyaset akademisinin kapılarını görüş ve meşrep ayrımı yapmaksızın herkese açmıştır. Ülkemizde ilk defa bir siyasi parti tarafından uygulanan ve bu yıl 19. dönemi başlayacak olan Siyaset Akademimizin teması “Siyaset Akademide Başlar” olarak belirledik. Siyaset Akademisi, katılımcıların siyasete yönelik toplumsal ilgisini artırmak, tarih, ekonomi, dış politika, iletişim, kültür ve sanat gibi alanlarda akademisyenler, tecrübeli siyasetçiler ve alanında uzman kişiler tarafından bilgilendirilmek amacıyla Türkiye genelinde teşkilatlar aracılığıyla yaygınlaştırılan bir eğitim faaliyetidir.

Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını, geleceğin Türkiyesi’nin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek “bireyler” olarak konumlandırıp, hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmeyi kendine bir görev edinmiştir. Siyaset Akademisi eğitim programına,18 yaşını doldurmuş olan bütün vatandaşlarımız İl Başkanlığımıza şahsen gelerek veya www.siyasetakademisi.akparti.org.tr adresi üzerinden online başvuru yaparak katılabileceklerdir. Eğitim programımız haftada 2 saat olmak üzere 8 hafta boyunca devam edecek olup, 4 saatlik online eğitim dersleri ile birlikte toplam 20 saat olarak planlanmıştır. Eğitim sonunda katılımcılara çoktan seçmeli bir test uygulanacak ve sınavsonuçlarını “www.siyasetakademisi.org.tr “sitesi üzerinden kendilerine ait bilgiler ile sisteme giriş yapmak suretiyle öğrenebileceklerdir. 50 puan ve üzerinde başarı sağlayanlara ‘başarı sertifikası’ verilecektir. Siyaset Akademisi 19. dönem eğitim programımız; 4’ü online,16‘sı ise yüz yüze olarak üzere toplam 20 dersten oluşacak olup eğitimler; yüzyüze dersler, formal yoğunluklu dersler, tecrübe paylaşımı ve kişisel gelişim dersleri olmak üzere üç ana kategoride gerçekleştirilecektir.

Ayrıca eğitimler sonunda; Türkiye birincisi Küdus gezisi, Türkiye ikincisi Balkanlar gezisi Türkiye üçüncüsü ise Endülüs gezisiyle ödüllendirilecek ve dereceye giren kursiyerlere ödülleri Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecektirSiyaset Akademisi eğitim programına ilişkin detaylı bilgilereİl Başkanlığımızdan veya www.siyasetakademisi.akparti.org.tr  adresinden ulaşılabilir. Tüm vatandaşlarımızı, ‘Türkiye’nin Geleceğinde Yerini Al’ sloganı ile Siyaset Akademisi’ne katılmaya davet ediyoruz. Eğitim Programının ülkemize, şehrimize, partimize ve tüm katılımcılara hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.