Site Rengi

DOLAR 32,3740
EURO 34,9623
ALTIN 2.325,52
BIST 9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

AK Parti’den ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ Mesajı

AK Parti’den ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ Mesajı
10.12.2019
A+
A-

AK Parti Eskişehir İnsan Hakları Başkanı Muhammed Mekin Durceylan, ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlayan Durceylan: “Bugün birleşmiş milletler genel kurulunca insan hakları beyannamesinin kabulünün 71. Yılını kutluyoruz. Bu bildiri; yalnızca demokratik anayasalarla tanınan temel ,medeni ve siyasi haklar değil, ekonomik, toplumsal, kültürel haklar da genel tanımlarla belirli hale getirilmesiyle önem taşımaktadır. Beyannamenin ilk maddesinde belirtildiği üzere; Bütün insanlar hür, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler ve birbirlerine karşı kardeşlik zihniyeti ile hareket etmelidirler.  İnsan hakları bizden sizden  ayrımıyapmadan hangi ırk, din, dilden olursa olsun tüm insanlar sahip olduğu haklardır. Montesquieu’nda dediği gibi bir tek kişiye yapılmış olan haksızlık, bütün bir insanlığa yönelmiş bir tehdittir. Ülkemiz de hem beyannameye bağlılık hem de insanı yaşat ki devlet yaşasın şuruyla insan haklarına ziyadesiyle önem vermektedir. Nitekim hem topraklarımızda yaşayan insanların hem de tüm dünya insanlarının haklarının korunması konusunda çalışmalar yapmakta ve hızlı çözümler üretmektedir. Dünyanın hiçbir yerinde insan hakkı ihlallerinin yaşanmadığı, herkesin eşit ve adil haklara sahip olması dileği ile 10 Aralık İnsan Hakları Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.