Site Rengi

DOLAR 32,5649
EURO 34,7693
ALTIN 2.489,34
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Akar: ‘Okullar ve Öğretmenler Üzerinden Korku Yaymak Yanlıştır’

Akar: ‘Okullar ve Öğretmenler Üzerinden Korku Yaymak Yanlıştır’
15.03.2021
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Akar, her gün eğitimcilerde Covid testi pozitif çıkan öğretmen ve okul verileri üzerinden korku ve endişe yaymaya çalışanları eleştirerek bir basın açıklaması yayınladı.

Akar açıklamasında önemli ifadeler kullandı. Akar açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Bakanlar Kurulunun kararı doğrultusunda ilimizde iki haftadır kısmi zamanlı ve seyreltilmiş vaziyette eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir. Okullarımızın öğrencilerimiz ve eğitim çalışmalarımız adına daha güvenilir olması için temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulması, özellikle eğitim çalışmalarımızın aşılanmaları konusunda daha hızlı hareket edilmesi gerekmektedir.

Okullarımıza gönderilen talimatlar doğrultusunda öğrencilerin, öğretmenlerin ve okula dışardan gelenlerin okula girmeden önce ateş ölçümleri ve HES kodu kontrollerinin düzenli şekilde yapıldığını gerçekleştirdiğimiz okul ziyaretlerinde bizzat görüyoruz. Okul yöneticileri öğrencileri, öğretmenleri ve okul çalışanları ile ilgili kendilerine gelen pozitif veya temaslı vaka bilgilerini anında Mebbis sistemine işleyip Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğüne bilgi vererek onlardan gelen talimatlar doğrultusunda hareket etmektedirler.

Özellikle son birkaç gündür konunun muhataplarından herhangi bir bilgi almaksızın, ortaya çıkan birkaç pozitif vakanın sanki bilerek ihmal edildiği, kasıtlı olarak yayıldığı şeklinde öğretmen arkadaşlarımızı ve idarecilerimizi töhmet altında bırakan, doğru bilgiye değil iddiaya dayalı suçlayıcı açıklamalara ve haberlere şahit oluyoruz. Bazı çevrelerin yaşanılan veya yaşanılabilmesi olağan pozitif vakalar karşısında mal bulmuş mağribi gibi felaket tellalığı, haysiyet cellatlığına bürünmelerini hiçte iyi niyetli görmüyoruz. Okulları sanki her tarafı virüsle kaplı bir bulaş merkezi gibi göstermek, hastalığa yakalanan kişileri suçlamak, bir yerleri bu doğrultuda sürekli kışkırtmak ve etrafa korku yaymak niyetin üzüm yemek değil bağcı dövmek olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Salgın süreci boyunca yaşanılan her türlü olumsuzluk karşısında iyi niyetli bir şekilde görevlerini yapmaya çalışan eğitim çalışmalarımıza yönelik bu ifade ve tutumları uygun bulmadığımızı ifade ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.