Site Rengi

DOLAR 32,3845
EURO 35,2418
ALTIN 2.324,32
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Akar’dan Kabine Toplantısı Değerlendirmesi

Akar’dan Kabine Toplantısı Değerlendirmesi
28.06.2022
A+
A-

Eğitim Bir-Sen 1 No lu Şube Başkanı İbrahim Akar, Bakanlar kurulu toplantısı sonrası verilen kararları değerlendirdi.

Bakanlar kurulu toplantısı sonrası verilen 20 Bin öğretmen atama müjdesi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Eğitim-Bir-Sen olarak öğretmen istihdamındaki olmazsa olmazımız kadrolu istihdamdır, haftalık 30 saat(full) derse girip bir asgari ücret dahi alınamayan ücretli öğretmenlik yıllarca emek verip dirsek çürüten öğretmen adayı arkadaşlarımıza reva görülmemelidir.

Kabine toplantısı sonrası bir müjde de şehrimizde bulunan değerli yeraltı cevherleri Barit, Florit ve Toryum’un çıkartılıp işlenmesi ve tesisler kurulması konusunda oldu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yeraltı ve yerüstü kaynakları bakımından kendisine fazlasıyla yetecek bir zenginliğe sahiptir. Yeterki bu zenginlikleri çıkarıp, işleyip, kullanacak bir iradeyi ortaya koyalım.

 

Bakanlar kurulu sonrası verilen müjdelerden bir tanesi de istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmadan Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam oldu. Ancak Temmuz’daki asgari ücret zammının faturası vatandaşa kesilecek şekilde fiyat artışlarına ve doğal olarak enflasyona dönüşmemelidir. Şirketlerin maaş giderleri vatandaşın karşısına çarşı, pazar ve ürün fiyatlarında artış olarak gelmemelidir, bunun önlemi alınmalıdır.

Temmuz ayında yapılacak artışın 6 aylık enflasyon oranında yapılmasından ziyade memur ve emeklinin enflasyon karşında düşen alım gücünü yükseltmek amacıyla enflasyon oranının üzerinde bir artış yapılması zaruridir. Emekli ve çalışanlar bu hafta içinde Sn Cumhurbaşkanımızdan güzel bir müjde bekliyor. Emekli, memura ve sabit gelirli çalışanlara yapılacak zam ve iyileştirme yine ülke ekonomisine geri dönüş yapacak bir kaynaktır. Memur ve emekli kazanınca doğal olarak çarşı pazardaki esnaf kazanacaktır. Bu para 9 günlük bayram tatilinde yurtdışına tatile çıkılıp dışarıya gitmeyecek paradır.

Bakanlar kurulu sonrası Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak şekilde Cumhurbaşkanımız tarafından duyuruldu. Bayram öncesi emekli ve memurların zamlı maaşlarının 8 Temmuz’da ödeneceği açıklandı. Çevremizde gördüğümüz kadarıyla birçok kişi bu sene canlı hayvan fiyatlarındaki artışlar sebebiyle kurban kesme konusunda düşünceli durumda. İnsanların evinde ailesiyle kurbanını rahatça kesebileceği, memur ve emekliye bayram ettirecek, vatandaşın alım gücünü yükseltecek bir artış yapılması gereklidir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.