Site Rengi

DOLAR 32,3346
EURO 35,0867
ALTIN 2.308,85
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Anadolu Üniversitesi Akademisyeni Şiraz’dan Uluslararası Başarı

Anadolu Üniversitesi Akademisyeni Şiraz’dan Uluslararası Başarı
26.12.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Elemanı Öğr. Gör. İntizar Şiraz, Rusya İşbirliği Federal Ajansı (Rossotrudniçestvo) tarafından düzenlenen “Bilgi Yükle” isimli bilimsel proje yarışmasında dereye girerek ikinci oldu.
Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen yarışmasının finalinde ise Türkiye’nin yanı sıra Ermenistan, Belarus, Vietnam, Almanya, İsrail, İtalya, Hindistan, Kazakistan, Kırgızistan, Portekiz, Polonya, Sırbistan, Slovakya, Tacikistan, Ukrayna, Fransa, Estonya’dan 25 öğretmen ve öğretim elemanı yer aldı. Anadolu Üniversitesi’nden Öğr. Gör. İntizar Şiraz’ın ikincilikle döndüğü yarışmada, Hindistan temsilcisi Saini Sonu birincilik, Kazakistan temsilcisi Rus Dili ve Edebiyat Öğretmeni Aziza Adibaeva ise üçüncülük başarısı elde etti. Yurt dışında Rusça eğitim veren kurumlardaki öğretmelerin katılım gösterdiği yarışma kapsamında ayrıca finalistlere, Rus üniversitelerinde uzaktan eğitim görebilmeleri için sertifikaları takdim edildi.
“Üniversitemizi ve ülkemizi temsil etmek gurur ve onur vericiydi”
Öğr. Gör. İntizar Şiraz, yarışmaya ve elde ettiği başarıya ilişkin şunları dile getirdi:
“Katılmış olduğum yarışma, meslektaşlarımla paylaşım açısından çok faydalı oldu. Bu tarz organizasyonlar, günümüz eğitim anlayışı açısından da çok önemli ve faydalı bir yöntem. İki aşama şeklinde gerçekleştirilen yarışma kapsamında katılımcılar, projelerini sundular ve yapılan puanlamaların ardından da finale 25 yarışmacı kalmayı başardı. Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmada, üniversitemizi ve ülkemizi temsil etmek benim için gurur ve onur vericiydi. Seneye düzenlenecek olan yarışmaya hocalarımızın katılmasını öneriyor ve kendilerine başarılar diliyorum.”
“Üniversitemizin imkânları açısından çok şanslıyız”
Üniversitenin öğrencilere ve öğretim elemanlarına sunduğu imkânlar açısından çok şanslı olduklarına dikkat çeken Öğr. Gör. Şiraz, “Kendimizi geliştirebilecek bütün imkânlara sahibiz. Bunun yanında öğrencilerimiz de öğrenim gördükleri ortamlardaki teknolojik olanaklar dolayısıyla çok şanslılar. Sahip olduğumuz bu imkânların elbette finale kalmamda büyük katkısı oldu” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.