Site Rengi

DOLAR 32,3370
EURO 35,2041
ALTIN 2.247,26
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 14°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
14°C
Parçalı Bulutlu
Sal 8°C
Çar 9°C
Per 7°C
Cum 8°C

Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi Bir İlke İmza Attı

Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi Bir İlke İmza Attı
30.07.2021
A+
A-

Anadolu Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda yürütülen “Kamu Kurumlarında Staj Seferbirliği” projesinde yer alan ilk üniversite oldu. Kamu kurumlarında öğrencilerin staj yapmasına imkân sağlayan projede Anadolu Üniversitesi 7 ayrı birimiyle kapılarını stajyer öğrencilere açtı. Stajyer öğrenci kabul eden birimler ise şunlar oldu: Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi, Bitki, İlaç ve Bilimsel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Deney Hayvanları Araştırma ve Uygulama Birimi, Kariyer Merkezi ve Radyo A.

Kamu Kurumlarında Staj Seferbirliği projesi kapsamında yurdun çeşitli üniversitelerinde okuyan 2,3 ve 4. sınıf öğrencileri, Anadolu Üniversitesi’ndeki ilgili bölümlerde kendilerine uygun olan 20 ya da 30 iş günlük 7 staj döneminden birini tercih etti. 7 dönem sürecek olan staj programında öğrenciler 26 Temmuz-6 Eylül tarihleri arasındastajlarını gerçekleştirecekler.

Öğrenciler eşit koşullarda kariyer olanaklarına ulaşabiliyor

Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli, Kamu Kurumlarında Staj Seferbirliği projesiyle birlikte öğrencilerin eğitim gördükleri bölümün kariyer olanaklarına eşit koşullarda ulaşabildiklerini söyledi. Doç. Dr. Tekeli, Anadolu Üniversitesi’nin Staj Seferbirliği projesinde yer almasına ilişkin görüşlerini şu şekilde aktardı: “Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi olarak bu projenin içinde yer almamızda bizlere Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal öncülük etti. Süreç boyunca da daima aktif olarak desteklerini esirgemedi. Anadolu Üniversitesi’nin zengin staj olanaklarından tüm üniversite öğrencilerinin faydalanması için projede yer alma arzumuzu Rektörümüzün vasıtasıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne ilettik. Hem kurumumuzu hem de öğrencilerimizi desteklediği için kendisine şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Staj Seferbirliği Projesi’nin ilk grubunda yer alan ve Anadolu Üniversitesi Deney Hayvanları Araştırma ve Uygulama Birimi’nde stajını gerçekleştirecek olan Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Emre Duman, pandemi döneminde köklü bir üniversitede staj deneyimi imkânı kazandığı için mutlu olduğunu belirtti. Trakya Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Özge Meşe ise; “Staj SeferbirliğiProjesi, mesleki deneyim kazanmamız için Anadolu Üniversitesi’nde staj yapma imkânı sağladı. Donanımlı bir psikolojik danışman adayı olmak istediğim için de stajımı Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’nde yapmayı tercih ettim.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan Kariyer Kapısı platformu üzerinden dileyen tüm öğrenciler ‘Staj Seferberliği’ programına ilişkin bilgi alabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.