Site Rengi

DOLAR 32,3606
EURO 34,9791
ALTIN 2.321,68
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Anne ile Oğulu Uzlaştırmacı Barıştırdı

Anne ile Oğulu Uzlaştırmacı Barıştırdı
17.08.2019
A+
A-

Annesini tehdit ettiği iddiası ile hakkında dava açılan çocuğun uzlaştırmacıya gönderilen dosyası olumlu sonuçlandı. 
Uzlaştırmacının araya girmesi ile sonuçlanan dosyada anne Sema Doğan’ın oğlu N.D.’yi affetmesi sonrası dosya kapandı. 

Konuyla ilgili bir çalışma yapan uzlaştırmacı Muharrem Akaydın, öncelikle şüpheli konumunda bulunan N.D. ile görüşerek uzlaşma süreci konusunda detaylı biçimde bilgilendirilerek uzlaşma kurumunun faydalarını anlattı. Müşteki olan anne Sema Doğan ile görüşen uzlaştırmacı ve aynı zamanda Uzlaştırmacılar Derneği Başkanı olan Muharrem Akaydın, suçu işleyene en az bir kere şans vererek topluma uyum konusunda yardımcı olunmasının faydaları ile kurumun getirdiği yeni bir anlayış olan kendi adaletini yaratma şansı verdiğini söyledi. 

Konuyla ilgili bilgi veren Uzlaştırmacılar Derneği Başkanı olan Muharrem Akaydın şunları söyledi: 
“Taraflarla yapılan birlikteki müzakere görüşmesinde şüpheli N.D. müşteki Sema Doğan’ın elini öperek özür dileyip uzlaşmak istediğini tekrar belirtti. Bunun üzerine annesi olan müşteki Sema Doğan ise ‘Bir insan evladını nasıl bağışlamaz, evladımdan hiç bir karşılık beklemeden ana yüreği olarak affedip uzlaşmak istiyorum. Hatta tüm suçlu konumunda olan uzlaşmaya gidilmiş insanlarında bir kere daha düşünüp affetmesi gerektiğini, toplumun bu yönüyle de mutlaka mağdur-şüpheli-sanık konumundaki herkesin birbiriyle karşılıklı uzlaştırmacıların öncülüğün de görüşerek sorunlarını çözmesi ve topluma yeniden kazandırılmalarını sağlamalarını, adalete yardımcı olmalarını istiyorum’ dedi. Böylelikle bir konuyu daha tatlıya bağlamanın mutluluğunu yaşadık”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.