Site Rengi

DOLAR 32,3184
EURO 35,1145
ALTIN 2.295,76
BIST 9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Aynı Gökyüzünü Paylaşan Türk Dünyası Çocukları Ay’ı Seyredecek

Aynı Gökyüzünü Paylaşan Türk Dünyası Çocukları Ay’ı Seyredecek
22.04.2021
A+
A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

101. Yıl Gökyüzü Paydaşlığı: HEDEF AY

Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük MilletMeclisi’nin açıldığı ve Türk Halkının egemenliğinin ilân edildiği tarih olan 23 Nisan 1920,  büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, 23 Nisan 1924 tarihinde“Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak ilan edilmiştir.

Tüm dünya çocuklarına armağan edilen bu evrenselayrıcalığın 101. Yılını kutlayacağımız 2021 yılının 23 Nisan gecesinde, Türkiye, Kuzey Makedonya, Kıbrıs, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan’dan aynı gökyüzünü paylaşan Türk Dünyası çocukları, Türkiye saatiyle 19:00’da sanal platformda bir araya gelecek.

Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi paydaşlığında gerçekleştirilecek ve Moderatörlüğünü Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal POLAT’ın yapacağı etkinlik, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat ERDAL tarafından verilecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajları ile başlayacak.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Gözlemevi’nin farklı özelliklerdeki teleskop gözlem verileri ile Ay kraterlerindegezinti yapılacak. Daha sonra Uzay Zaman Noktası astrofizik odaklı paylaşımlar çerçevesinde Ay’ın oluşumu, kozmolojik evrimi, gezegenimize ve yaşantımıza etkileri üzerine gerçekleştirilecek söyleşinin ardından, Türk Dünyası çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajları ile etkinlik tamamlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.