Site Rengi

DOLAR 32,3310
EURO 35,0618
ALTIN 2.285,03
BIST 8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Başkan Küpeli: Engelleri Birlikte Aşıyoruz

Başkan Küpeli: Engelleri Birlikte Aşıyoruz
11.05.2021
A+
A-


Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı.
Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) iş birliğiyle hayata geçirilen Engelliler Montaj Atölyesiyle engelleri aşmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Küpeli, onlarca engelli bireyi üretime dahil ettiklerini belirtti.

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı. Başkan Küpeli, engelli bireylerin üretime kazandırılması adına Tepebaşı Belediyesi ile yaptıkları iş birliğiyle Türkiye’ye örnek bir çalışmaya imza attıklarını söyleyerek, “Her insanın yaratılış ve yaşam biçimi birbirinden farklıdır. Dünya içerisinde bedenen ve zihnen farklı imtihanlardan geçebiliyoruz. Bu sebeple engellilik bir sağlık sorunu değil toplumumuzun en önemli sosyal sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatın içerisine dâhil edilmesi ve hayat standartlarının yükseltilmesi noktasında gerekli özveri ve çabayı göstermemiz gerekmektedir. Bu kapsamda Tepebaşı Belediyesi ile yapmış olduğumuz iş birliğiyle Türkiye’de daha önce örneği bulunmayan bir çalışmaya imza attık. Bölgemizde Engelliler Montaj Atölyesini hizmete açtık. Bu atölye sayesinde onlarca gencimizi bölgemizdeki çeşitli fabrikalarda istihdam etme şansı bulduk” ifadelerinde bulundu.

Başkan Küpeli daha çok engelli genci üretime kazandırmak adına Eylül 2020’de imzaladıkları “Ön İmalat Elemanı” Ara İnsan Gücü Yetiştirme Programı protokolünün meyvelerini almanın mutluluğunu yaşadıklarını aktararak, “Eylül 2020’de Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Anadolu Üniversitesi iş birliğinde özel bireylerin çalışma hayatına katılmalarını sağlamak amacıyla “Ön İmalat Elemanı” Ara İnsan Gücü Yetiştirme Programı protokolünü imzaladık. Ve protokol kapsamında 13 gencimiz kurs almasını sağladık. Bugün geldiğimiz noktada protokolün ne kadar verimli olduğuna şahit oluyoruz. Eğitimlerini tamamlayarak başarı ile sınavları da geçen 13 özel gencimizde 9’unu, Eskişehir OSB’de yer alan çeşitli fabrikalarda sosyal güvenceli ve maaşlı şekilde istihdam ettik. Bu protokolün hayata geçmesinde ciddi katkıları olan Tepebaşı Belediye Başkanımız Sayın Dt. Ahmet Ataç’a ve firma yetkililerine sonsuz şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.