Site Rengi

DOLAR 32,3263
EURO 35,1256
ALTIN 2.296,88
BIST 9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Başkan Küpeli OSBÜK Bölge Toplantısında Talepleri Sıraladı

Başkan Küpeli OSBÜK Bölge Toplantısında Talepleri Sıraladı
16.10.2020
A+
A-

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin katılımıyla gerçekleşen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) İç Anadolu Bölge Toplantısına katıldı. Video konferans aracılığıyla gerçekleşen, toplantıda Bölge genelindeki OSB’lerin sorun ve talepleri görüşüldü.

Toplantıda söz alan Başkan Küpeli, arıtma tesislerinin ürettiği çamurun enerjiye dönüştürülmesi noktasında bölgesel yakma tesisi yapımı konusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından destek beklediklerini aktardı. Organize sanayi bölgelerindeki işletmelere doğalgaz dağıtımı konusunda OSB Müdürlüklerinin ciddi maliyetlerle karşı karşıya kaldığını ve zarar ettiğini aktaran Başkan Küpeli, “Eskişehir Organize Sanayi Bölgemizde ciddi oranda doğalgaz kullanımı söz konusu. Sayaç okuma, tamir ve bakım işleri ise bölge müdürlüğümüz tarafından yapılıyor. Bu sadece bizim değil tüm bölgelerin sorunu. Burada sorumluluğumuz çok ama bunun karşılığında hiçbir şey kazanmıyoruz. Doğalgaz dağıtımı bedelinden OSB’lere pay talep ediyor ve bu konuda destek istiyoruz” diye konuştu. Başkan Küpeli ayrıca Güneş Enerji Santrali (GES) kurulumu ile ilgili mevzuatın sadeleşmesi konusunda bir çalışma yapılmasını talep ettiklerini aktardı. Küpeli bir önceki toplantıda aktardığı Kalkınma Ajansları ile ilgili yaşanılan sıkıntının çözülmesi noktasındaki yaklaşımlarından dolayı Bakan Yardımcısına teşekkürlerini iletti.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise daha yazılı iletilen ve toplantıda dile getirilen konuların bir kısmayla ilgili olarak diğer bakanlıklar nezdinde görüşmelerin sürdüğünü aktararak, atık yakma tesisi ve doğalgaz konusunda da ilgili bakanlıklarla birer görüşme daha  gerçekleştireceklerini aktardı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.