Site Rengi

DOLAR 32,3640
EURO 35,0101
ALTIN 2.325,51
BIST 9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Belediye Benzin İstasyonunu Es-Es’e Verir mi?

13.01.2020
A+
A-

Belediye Benzin İstasyonunu Es-Es’e Verir mi?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 ayrı noktada petrol istasyonu açmak için hazırlık yaptığı, çok yakında belediye bürokratlarının taslakları bitirip önce  Başkan Büyükerşen’e, sonra da EBB Meclisine  sunacakları konuşuluyor. Efendim belediye benzin  istasyonu işletir mi ?

Bu işi kime taşere eder, ihale mi açar; kasasına ne kadar gider? Şimdiden hangi firmaya verileceği belli midir? Bu konuda kamuoyunu aydınlatacaktır. Ya da muhalefet konuyu nasıl değerlendirecek, yakında göreceğiz. Benim asıl merak ettiğim husus şudur: Bu 5 noktadan hiç degilse ikisini Eskişehirspor’a veremez mi? Eğer böyle bir kolaylık gösterilirse, zor süreçten geçen ES-ES’in yarasına merhem olacağına inancım tamdır. Biliyorsunuz geçmişte tesislerin ve yeni emniyet binasının önündeki benzin istasyonunun işletmesi Rahmetli Unakıtan döneminde il özel idaresinden bedelsiz ES-ES’e verilmişti. Yine Ihlamurkent’teki istasyon da Burhan Sakallı döneminde Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehirspor’a aynı yöntemle geçmişti. Benim önerim, madem böyle bir girişim var ES- ES’i mahrum bırakmayalım, derim.

Yeri gelmişken şuna da değinmeden geçemeyeceğim: AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın da basın toplantısında değindiği gibi, Şehir Merkezi’nde kurulması planlanan bu benzin istasyonları tehlikeli olmaz mı? Geçmişte işler vaziyetteki benzin istasyonlarının Şehir Merkezi’nde olduğundan ruhsatları iptal edilmişti. Sadece Yunusemre Caddesi’nde benim bildigim 3 ayrı noktada petrol istasyonu yakın zamanda kaldırılmadı mı ? O zaman bu işletmecilerin günahı neydi?

Kent evindeki düğün ve davet salonu kime verildi?

Kent Evi nihayet bitiyor. Yaklaşık 12 yıdır bir türlü  bitirilemeyen; bu minnacık projenin üstüne Marmaray gibi, Osmangazi Köprüsü gibi hatta Üçüncü Havaalanı gibi projeler bitirilen fakat EBB’nin 30 milyar harcadığı proje, 11 yılın ardından 12. yılında nihayet  bitirilebiliyor. Çünkü bunu nerden anladın derseniz; şuradan anladım derim: Kent Evinin içindeki düğün ve davet salonunu belediyenin kiraladığı firmanın kendi işlettiği bilboardların da bedelsiz girdiği ve bu yılın düğün sezonuna almak istediği rezervasyonlardan peki kitabına ve kuralına uydurulan bu saray gibi salon kime mi verildi? Canım çok basit bu. Bilmeyecek ne var: Damadın kankalarına bakın, anlarsınız. Zaten AK Partililerin itiraz ettiği, daha faaliyete geçmeden güçlendirme yapılıp 3 milyon 111 bin harcanır mı, diledikleri masraf da daha sözleşme bile imzalanmadan bu firmanın isteği doğrultusunda yapılmış.

Canım n’olcak Ethem Sancak’ın da medyası var, ona tank palet fabrikası nasıl verildiyse bu yandaş medya ya da düğün salonu öyle verildi. Niye gidiyorsunuz üstüne?

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.