Site Rengi

DOLAR 32,3296
EURO 35,0509
ALTIN 2.281,73
BIST 8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu gergin başladı

15.08.2019
A+
A-

Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 56. Olağan Genel Kurulu gergin bir ortamda başlarken, bir esnaf kendisine kredi verilmediği için söz istedi. Divan Başkanı kredi çekemeyerek oy hakkı olmayan esnafa söz vermedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 56. Olağan Genel Kurulu Bilecik Belediyesi Kültür Sitesinde büyük bir katılımla başladı. Yeter sayıya ulaşılan genel kurul başkanlık divanı, saydı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Divan Başkanı’na Sınırlı Sorumlu 7. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Özkarayur, yardımcılığına Sınırlı Sorumlu 7. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Personel Müdürü Aziz Ereselli seçildi. Ardından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2017 yılı yönetim kurulu çalışma, denetim kurulu ve hesap raporlarının okunması, müzakereleri ve oylanması, yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı ibrası, ortalıktan çıkartılanlar hakkında karar alınması, 07 Ağustos 2017 tarihinde ve 2017/07 sayılı TESKOMB genelgesi kapsamında gerçekleştirilen kooperatif takibinde bulunan alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin uygulamanın görüşülmesi ve genel kurulun onayına sunulması, Bilecik ili sınırları içerisinde her bir taşınmaz için vasfı ne olursa olsun, kooperatif alacağından dolayı icraen satışa çıkarılan taşınmaz malların azami 250 bin TL bedelle pey sürmek suretiyle satın alınması konusunda yine Bilecik il sınırları içerisinde kooperatif alacağından dolayı icraen alınan taşınmazların asgari 2 bin bedelle pazarlık yolu ile satılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi hususunun görüşülmesi, 2018, 2019 ve 2020 yılları, olağan genel kurullarının birleştirerek 2021 yılında yapılması hususunun görüşülerek karara bağlanması, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri ile bölge birliği temsilcilerinin seçimi, 2018, 2019 ve 2020 yılları tahmini bütçelerin ayrı, ayrı görüşülerek karara bağlanması, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerine 2018, 2019 ve 2020 yıllarında ödenecek ayrık ücret ve huzur hakları ile yollukların belirlenmesiyle devam etti.

Bir anda ayağa kalktı
Ardından Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Mecut Başkanı ve tekrar aday Halit Gölcan ve diğer aday Ahmet Subaşı’nın dilek ve temenni konuşması yaptı. Ardından salonda bulunan ve Bilecik Küçük Sanayi Sitesin’de tornacı olduğunu söyleyen bir kişi söz almak istedi. ivan Başkanı Murat Özkarayur vatandaşa oy kullanıp kullanamayacağı sorması üzerine vatandaş "Nasıl oy kullanayım. Kredi verdiniz de oy kullanılanım. Kaç yıllık esnafım kaç kere kredi başvurusu yaptım kredi vermediler. Bunun izahı nedir" diye sordu. Bunun üzerine Divan Başkanı Murat Özkarayur, "Bunun yeri burası değil. Sınırlı Sorumlu 7. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği bir dilekçe yazın cevabını verelim" dedi.
Ardından Divan Başkanı Murat Özkarayur iki adayı da sahneye alarak ilk önce sarılmalarını ardından birlikte Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 56. Olağan Genel Kurulu oy kullanacak ortaklarını selamlaması istedi. İkili sahneye gelerek salonu hıncahınç dolduran esnafları selamlamasının ardından seçimlere geçildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.