Site Rengi

DOLAR 32,5379
EURO 34,9850
ALTIN 2.429,46
BIST 9.805,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Binali Yıldırım: ‘Konu Eskişehir ise…’

Binali Yıldırım: ‘Konu Eskişehir ise…’
01.03.2022
A+
A-

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Eskişehir İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen AK Parti Eskişehir İl Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’nda son başbakan, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, salonu dolduran Eskişehirlilere hitab etti.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına da değindi. Yıldırım konuşmasında: “Ukrayna’da insanların hayatı, alt-üst oldu. Bir zamanlar “Bu şehir hastanelerini niye yapıyorsunuz, hangi yandaşa rant sağlıyorsunuz” diyenlerin şimdi sesi soluğu çıkıyor mu! Çıkamaz. Çünkü Şehir Hastaneleri hayat kurtarıyor. Bu amansız beladan en az hasarla çıkan ülke Türkiye… Türkiye sadece kendi vatandaşlarının derdine derman olmuyor. Diğer ülkelere de destek oluyor. Büyük ülke budur. Büyük ülke lafla olmaz, vizyonla olur” dedi.

Yıldırım’dan Unakıtan’a vefa
Yıldırım: “2003 yılında Türkiye’de altyapı dediğinizde yollar, demiryolları, internet, e-devlet, e-sağlık, e-eğitim, Türkiye dünya sıralamalarında 39. sıradaydı. Bugün ise 9. sırada… Nereden nereye… Bunlar kendiliğinden olmadı, çalışmakla oldu. 14 ilçeden, her taraftan yol arkadaşlarımız burada… Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.  Yeri gelmişken değerli bir milletvekiliniz, bir bakanınız vardı; Kemal Unakıtan… Allah rahmet eylesin. Eskişehir’e yapılanlarda çok büyük emekleri var” diye konuştu.

Eskişehir’de demiryolunun yeraltına nasıl alındığını anlatan Binali Yıldırım, “Sağdan hesap ettik, soldan hesap ettik, olmadı. Ama Eskişehir konu olunca gerisi teferruattır, her türlü maliyete de katlanırız, dedik, yaptık. İyi ki yapmışız. Şimdi artık Eskişehir’den Ankara’ya seyahat daha kolay hâlde… O ilk açılışta yaşadığım bir olayı anlatayım: Hızlı treni başlattık, çok da yoğun kullanılıyor. Bir gün bakanlıkta otururken bir telefon geldi. Eskişehir’den bir vatandaş… “Efendim, ben sizden şikayetçiyim” dedi. “Neden?” dedim. “Siz bu hızlı treni açtınız ya, bu hiç iyi olmadı” dedi. Ben de: “Niye, tebrik edeceksiniz diye bekliyorum” dedim. Dedi ki: “Bizim gelin Ankara’da, biz Eskişehir’deyiz. Eskiden bayramdan bayama gelirlerdi. Şimdi arıyorlar, çayı koy, geliyoruz baba diyorlar. Bize yapacağın bu muydu sayın Bakanım?” dedi. Yani, bu hizmetler kimine yarıyor, kimine yaramıyor. Keşke tüm şikayetler böyle olsa…” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.