Site Rengi

DOLAR 32,3753
EURO 35,0555
ALTIN 2.326,55
BIST 9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

“Biz Örgüt Değil Teşkilâtız, Tutumuz Her Zaman Hukuktan Yana Olur”

“Biz Örgüt Değil Teşkilâtız, Tutumuz Her Zaman Hukuktan Yana Olur”
26.10.2021
A+
A-

AK Parti Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Musab Tayyib Altınkaynak, Odunpazarı Belediyesi’ni her eleştirdiklerinde yakışıksız tepkiler aldıklarını belirterek, basına açıklamalarda bulundu. Altınkaynak’ın açıklaması şu şekilde:

Gençlik Kolları Başkan Yardımcımız, meclis üyemiz, meclis üyesi olduğu Odunpazarı Belediyesi’nin özellikle özel kalem müdürlüğü tarafından yapılan ve 2021 yılı denetim raporlarında bulunup halen Odunpazarı Belediyesi’nin resmisitesinde de yayınlanan, olağan dışı ödemelerle ilgili bir köşe yazısı yazdı.

Özel kalem müdürlüğünün denetim raporlarında da dayanaklı evrakları bulunan olağan dışı harcamalarını dile getiren bu yazıya karşı çok yakışıksız bir tepki ile karşılaştık.

Kamu kaynaklarının nasıl bu şekilde kullanılabildiğini açıklamak ya da sadece susmak yerine, gençlik kolları başkan yardımcısı ve kadın meclis üyesi olan arkadaşımızın şahsını hedef alan, yakışıksız hitaplar ile karşılaştık.

Sonrasında meclis üyelerimize ve il yöneticilerimize muhatabının kendileri olamayacağı, soru olduğu iddia edilen aynı cümleler ile mesajlar atıldı.  

Yargıya başvurmak, suçla karşılaşıldığında, takınılacak en doğru tutumdur.

Bir kimseye aynı kişi tarafından aynı akşam 250 kez mesaj atıldığında şikayetçi olması, yargıya sığınması gösterebileceği belki de en naif tutumdur.

Biz şikayet ettiğimiz kişilerin her hangi bir yere bağlı olup olmadığını göre karar vermeyiz. Şikayetçi olunanlar CHP Gençlik kolları başkanının iddia ettiği gibi CHP gençlik kolları ise bu ayrıca manidardır.

Neden adalete başvurdunuz açıklamasının da gerçekte bizleri baskı altına almak ya da bir dahaki sefere hakkınızı farklı yollarla arayın gibi yanlış bir fikri yerleştirmeye çalışmaktan başka bir anlamı olamaz.

Gençlik Kolları başkan yardımcımız da dahil hakkımızı yargı önünde arayacağız.

CHP İl Örgütlenmesi içinde kendi genel başkanlarından, il başkanlarından, belediye başkanlarından daha fazla korudukları kimseler olan farklı bir örgütlenme olmalı ki böyle hukuk dışı bir tepki ile karşılaştık. Arkadaşımız şikayetçi olmak zorunda kaldı.

Hukuka başvurmakta yanlış bir yan yoktur. Yanlış olan hukuk dışı yollara başvurmaktır. Bir kimse hukuki yollara başvurduğunda, karşı taraf ifadeye çağırıldığında açıklama yapmak, ya yargıyı baskı altına almaya çalışmak ya da hukuk dışı bazı yollar salık vermektir.

Biz örgüt değil teşkilatız, tutumumuz her zaman hukuktan yana olur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.