Site Rengi

DOLAR 32,4256
EURO 34,4563
ALTIN 2.486,52
BIST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 29°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 18°C
Cum 13°C

Bulgaristan Seçimleri İçin Çifte Vatandaşlar Oy Kullandı

Bulgaristan Seçimleri İçin Çifte Vatandaşlar Oy Kullandı
14.11.2021
A+
A-

Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Neziha Bilen; “Bulgaristan erken genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için çifte vatandaşlık hakkına sahip olan soydaşlarımız oy kullandı.

Bulgaristan’da gerçekleştirilen erken genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanı Türkiye’ye de yansıdı. Bulgaristan ve Türk vatandaşlığına sahip olan binlerce çifte vatandaş soydaşımız oy kullanmak için sandıklara koştu.Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Neziha Bilen ;Unutmadık, Geçmişte HÖH-Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin iktidar ortağı olduğu dönemlerde Bulgaristan Türkleri tüm haklarımızı elde ermiştik.
O bakımdan”Seçimde hem Cumhurbaşkanı hem de Milletvekili adayı olan HÖH-Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Bulgaristan tarihinde ilk kez bir Türk asıllı Cumhurbaşkanı adayı olması bizler için de büyük önem arzetmektedir .Türkiyemizde de büyük ilgi gördü gibi çifte vatandaşlık hakkına sahip soydaşlarımız en çok yaşadığı illerden biri olan Eskişehir’de de seçime katılım yüksek oldu. Türkiye genelinde 127 sandıkta oy verme işlemi gerçekleştirilirken, Eskişehirimizde de yaklaşık 3 bin civarında kayıtlı çifte vatandaşımız bulunmaktadır.
Şehrimizde Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde 2 ayrı sandık kuruldu. Sabah 07.00’de başlayan oy verme işlemi 20.00’a kadar devam edecek. Soydaşlarımızın büyük heyecanı ve ilgisi ile bu seçimlerde rekor katılım ile buradan Sayın HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı’yı destekliyor ve başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.