Site Rengi

DOLAR 32,4734
EURO 34,9533
ALTIN 2.437,28
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Büyükşehir Belediyesinde Görevini Kötüye Kullananlar

21.01.2022
A+
A-
23 senedir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili elitler ile elitlerin eşleri, bacanakları,kayınları, kayınlarının damadı,yeğeni, yeğenin çocukları tarafından yönetiliyor.Bu nepotiz her tarafından çürümüş.Yaptıkları her iş buram buram lağım kokuyor.
Bugün, size resmi evraklar üzerinden enteresan bir çürümüşlüğü anlatacağım.
 
 Bu  yıllarca bitirilemeyen,zar-zor bitirildikten sonra da Eskişehirdeki basın ve bilboardların baronu özgürün 16 şirketinden birisine takdim edilen “Kent Evi”. Lütfen arkanıza yaslanın ve burnunuzu kapatın ki koku gelmesin.
KENTEVİ İNŞAATINDA DÖNEN DOLAPLAR
Büyükşehir Belediyesi 07/01/2013 tarihinde  “Kentpark içerisinde Kent evi Yapım İşi” nin  ihalesini gerçekleştirir.
İhale Yaklaşık  17 Milyon 900  bin TL bedelle
 Petkon Müh.İnş. Taah.Tic. San.Ltd.Şti’ne ihale edilir.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve yüklenici  arasında 13 Şubat 2013 tarihinde imzalanan sözleşmenin ardından 19 Şubat 2013 tarihinde de işin yer teslimi yapılır.

İş başlayacaktır, fakat büyük bir rezalet ortaya çıkar.Zeka düzeyi  ilkokul 1.sınıf öğrencisi seviyesinde bir  kişi  bu ihaleyi gerçekleştirecek olsa yapacağı ilk işin ” Kent Evi”nin yapılacağı alanın Belediyeye ait olup olmayacağını araştırmak olacaktır ancak.”Kent Evi”nin yapılacağı alanın mülk sahibi TOKİ’dir  ve TOKİ’den muvafakat alınmamıştır.
Bunun üzerine  Büyükşehir Belediyesinin liyakat sahibi elitleri  “Arsa sahibinden muvafakat alınmadan ihaleye çıkılmış olması, nedeni ile  sözleşmenin gerçekleşmesinin  mümkün olmadığını” gerekçe göstererek  09 Mayıs 2013 tarihinde  1521 sayılı Belediye Başkanının oluru ve onayı ile  sözleşmeyi fesh eder.
Müteahhit firma Belediyenin çapsızlığı,beni ilgilendirmez diyerek Büyükşehir Belediyesinin işlemininin iptali için  Eskişehir 1.İdare Mahkemesine  dava açar. Eskişehir 1.İdare Mahkemesi 11 Temuz 2014 tarihin de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığının  işleminin iptaline karar verir.
 Bu arada da muhtemel TOKİ’den muvafakat alınmıştır. Mahkeme kararı üzerine  13 Ağustas 2014 tarihinde “İşyeri Teslim Tutanağı” düzenlenerek yükleniciye işyerinin tesliminin yapılır. Büyükşehir Belediyesini yöneten elitlerin  çapsızlığı  yüzünden  18 ay ertelenen  iş artık fiilen başlayacaktır.

 “Kent Park içerisinde Kent Evi Yapım İşi”  nikah salonu, kokteyl binası, gazebo (açık nikah salonu) giriş kuleleri, restoran kulesi ve çevre düzenlemesini ihtiva eden altı ana gruptan oluşmaktadır. Burada  betonarme bina güçlendirmesi ile 4 adet betonarme bina, betonarme güçlendirmesi yapılacaktır.İhale  götürü bedel esasına dayalı olarak anahtar teslimi üzerinden yapılmıştır.
Anahtar teslim götürü bedel işlerde yaklaşık maliyetin belli olmasından dolayı, söz konusu iş öngörülebilir ve  bütün olarak değerlendirilir. İşin kalitesinin daha  kontrol edilebilir olması işin planlı ve  hızlı bir şekilde eksiksiz tamamlanmasını sağlayacaktır.
 Anahtar teslim götürü bedel işlerde yaklaşık maliyetin belli olması, işin yapım süreci devam ederken sözleşme, proje ve eklerinde yapılan değişikliklerin öngörülmeyen maliyetlere sebebiyet vermesinin önüne geçer.
Bu hususta idarenin bu iş için ayırdığı bütçenin verimli kullanmasına dayanak sağlar.Bunlar benim yorumlarım değil. Kanununun emri ve iddianamenin yasal dayanakları.
Kent Evi Yapım İşi başlar.
4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun 4.maddesinde “Bu Kanuna göre düzenlenecek sözleşmelerde, ihale dokümanında yer alan şartlara aykırı hükümlere yer verilemez.
 Bu kanunda belirtilen haller dışında sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılamaz ve ek sözleşme düzenlenemez” hükmü ile işe ait sözleşmenin 3.maddesinin 3. fıkrasında işin sadece yapılma yeri ve ödeme şartlarında değişiklik yapılabileceği, bunun haricinde iş ile ilgili olarak herhangi bir değişiklik yapılamayacağının açık olmasına rağmen,  inşaatı devam eden nikah salonu ve kokteyl binası için  projenin imalat safhasında proje revizyonları yapılarak  imalat kalemleri için 30 Mart 2015 tarihinde  1405 sayılı Başkanlık onayı ve oluru ile birinci mukayeseli keşif düzenlenerek 1 Milyon 511 bin  TL tutarında %8,468704 oranına tekabül eden iş artışı yapılır.. Birinci mukayeseli keşiften sonra projelerde bulunmayan ancak idarece uygun görülen imalat kalemleri için  31 Aralık 2015 tarihinde  4098 sayılı Başkanlık onayı ve oluru  ile tekrar ikinci mukayeseli keşfin düzenlenerek 1.800 ü geçkin  tutarla  %9,994884 oranına tekabül eden artış daha  yapılır.
 iki adet mukayeseli keşif sonucunda anahtar teslim götürü bedel işlerde yasanın imkan verdiği %10’luk keşif artışı sınırına ulaşılması ve  sözleşme kapsamındaki işlerin tamamının yapılması halinde sözleşme bedelinin %17,429670 oranında zorunlu imalat artışı bulunduğu sonucuna varılması üzerine, işin sözleşmesinde yer alan fakat henüz yapımına başlanmamış bulunan yapım işinin  4 ana grup olan gazebo, giriş kuleleri, restoran kulesi ve çevre düzenlemesi Başkanlığın 27 Aralık 2016 tarihli ve 1889 sayılı olur ve onay yazısı ile  mevzuatına aykırı şekilde iptal edilerek ihaleden çıkarılır.
Neticede “Kent Evi” yapım işi başladıktan sonra yapılan mevzuata aykırı  proje değişiklikleri ile toplamda beş adet mukayeseli keşif yapılır.İşin mevcut ödenek ile bitirilemeyeceğinin anlaşılması üzerine,  iş eksiltilmesi yolu ile  yapım işinin muhtevasında bulunan 4 ana grup  ihale kapsamından çıkarılır. Eksiltme yapılan işlerden sonra kalan  nikah salonu ve  kokteyl binası işini tamamlamak için proje tekrar  tadil edilir.İhale şartnamesi dışına çıkılarak iş artışı ile  ihale bedelinin artırılır. 17 milyon 853 bin tutarında ki mevcut bütçenin, 16 Milyon 804 Bin TL’si ile sadece nikah salonu ve kokteyl binasının inşa edilmesine için  harcanır.
Yukarıda ki teknik bilgiler, Kent Evinin  ihale sürecinden sonra başlayan süreçte  Büyükşehir Belediyesinin kendi iç yazışmalarından, müfettiş raporlarından oluşan bilgi ve belgeler üzerinden hazırlanan iddianameden.Hukukçu ve ihale uzmanı değilim. Danıştığım hukukçular ve ihale işi yapanlar,iddianamenin hiç bir muğlaklık taşımadan mükemmel hazırlandığı görüşü taşıyorlar. Yılmaz Hoca da ilk duruşmada topu daire başkanına atmış. Ancak bütün iş artışları ve eksiltmeleri için Belediye Başkanının onayı ve oluru alınmış…..
Hocamızın kaçak binasını danışmanı yapar, Belediyesinde ki usulsüz iş ve işlemleri de daire başkanları. 86 yaşında sayın hocanın artık kendilerinin sorumluluğu üstlenme zamanının geldiğini düşünüyorum….
Hocanın atadığı yönetici elit Daire Başkanı beni ilgilendirmiyor fakat imza attırılan mimar, mühendis ve teknikerlerin mecbur bırakıldıklarını düşünüyorum.Bu ülkene en sahipsiz Memurdur.
Özellikle Belediyede çalışan memur ve işçinin daha  sahipsiz ve yalnız olduğunu düşünüyorum.Lütfen hatırlayın Büyükşehir Belediyesin de çalışan kadın teknik personel sürgün edilmişti. O kadın personeller sizce hangi işe imza atmadıkları için sürülmüş olabilir……..”Kent Evi” olmasın…
Belediye çalışanı bir teknik personel  dostumuz “Belediyede aslanı kediye değil, fareye boğdururlar.
 Partinin adamı diye getirirler adını yazamayan bir fare, bütün aslanları boğar atar” demişti.
Konuşamayan, mobbinge uğrayan, farelerle boğuşan bütün aslanlara köşemiz açıktır.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.