Site Rengi

DOLAR 32,5468
EURO 34,8902
ALTIN 2.437,38
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

Çakır’dan İçkili Mekanlara Ruhsat Verilmesine Tepki

Çakır’dan İçkili Mekanlara Ruhsat Verilmesine Tepki
11.11.2020
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında oy çoğunluğu ile kabul edilen içkili mekanlara ruhsat verilmesine ilişkin karara AK Parti Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Esma Çakır Eserkaya sert tepki geldi. Odunpazarı Belediyesi Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında oy çoğunluğu ile kabul edilen içkili mekanlara ruhsat verilmesine ilişkin karara AK Parti Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Esma Çakır Eserkaya sert tepki geldi. Eserkaya, konuyla ilgili açıklamasında, Odunpazarı Belediye Meclisinde CHP’li Meclis üyeleri tarafından alınan kararla Odunpazarı’mızınbirçok sokağının içkili bölge olarak belirlenmesi başta gençlerimiz olmak üzere tüm şehrin geleceğini tehlikeye atan bir karar olmuştur. Bu kapsamda; bizler şehrin yarınları için, gelecek nesillerin istikbali için çıktığımız bu hizmet yolunda Odunpazarı’nı karanlığa sürüklemek isteyen bu kararın karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. 2004 yılından 2014 yılına kadar AK Parti belediyeciliği ile sokaklarını aydınlattığımız Odunpazarı’nı tekrar karanlığa mahkum etmek isteyenler bilmelidir ki bu şehir, sokağını aydınlatanı da karanlığa gömeni de unutmayacaktır. 

Mührü elinde tutanların unutmaması gereken bir diğer husus da şudur ki, aldıkları bu karar özgürlükle açıklanabilecek kadar masum bir karar da değildir. Alkolün kullanımını yaygınlaştırmak üzere savundukları bu özgürlük hiç bir zaman iyi niyetli ve sürdürülebilir olmayacaktır. Bizler özgürlüğün sınırının ancak bir başkasının özgürlük alanına kadar olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda şehrimizde daha önce de hayata geçirilen barlar sokağı gibi uygulamaların birçok asayiş problemini de beraberinde getirdiğini, bölgede yaşayan halkın evlerini terk etmek zorunda kaldığını yakından takip ettik.

Her şeyden öte bir anne ve bir kadın olarak bu karara bakışımız ve yaklaşımımız çok nettir. Ben inanıyorum ki bu karara el kaldırıp imza atanlar kendi çocuklarını bu içkili alan ilan edilen yerlerden toplamak istemezler. Yarın o bölgeleri kendine mesken tutan kötü niyetli insanların karanlık emellerine çocuklarını meze yapmayacaklardır.  İşte tam da bu noktadan hareketle bizler bir anne olarak yarınlarımız olan evlatlarımızı bu tehlikeli ihtimallerle karşı karşıya bırakmayalım.

Gelin bu kararınızdan vazgeçin. Odunpazarı’nın manevi iklimine gölge düşürecek, huzurunu bozacak bu karar bugün sizleri bir kesime karşı şirin gösterse de emin olunuz ki şişede durduğu gibi durmayacak ve artık o zaman pişmanlık fayda etmeyecektir. Saygılarımla…” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.