Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Çalışkan Basın Toplantısında Çok Önemli Konulara Değindi… URAYSİM Yollar Trafik Ulaşım

Çalışkan Basın Toplantısında Çok Önemli Konulara Değindi… URAYSİM Yollar Trafik Ulaşım
29.03.2021
A+
A-
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, AK Parti Eskişehir 7. Olağan Kongre sonrası ilk defa basın mensupları ile buluştu. AK Parti Eskişehir İl Başkanı Çalışkan; URAYSİM konusunda “URAYSİM ile Raylı Sistemler Sanayi Bölgesi’ni ayrı düşünmek lazım” derken, URAYSİM için Alpulu vatandaşların çok hevesli olduklarını söyledi. Çalışkan ayrıca Alpu, Sarıcakaya ve Kırka yollarının süreç içerisinde tamamlanacağını belirtti ve: “O yolları yapmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Geçtiğimiz yıl 66.208 haneye 66 milyon ₺ civarında destek sağlandığını kaydeden Çalışkan:
“Kısa çalışma ödeneği kapsamında bugüne kadar 47 bin 268 kişi 298 milyon TL kısa çalışma ödeneğinden yararlandı” diye konuştu. Çalışkan ayrıca nakdi ücretten faydalanan 25 bin kişiye 76 milyon destek sağlandığını ve Eskişehir’e yapılan yardımların 523 milyon TL’ye ulaştığını söyledi. Eskişehirli çiftçilere gübre ve mazot desteği ödemelerinin yapılmasına başlandığını ifade eden Çalışkan; ilçe bazında 23 bin 470 çiftçiye 95 milyon gübre ve mazot desteği sağlanacağını belirten Çalışkan ödemelerin başladığını hatırlattı.

Millet Bahçesi beğenildi
Millet Bahçesi’nin Eskişehirliler tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Çalışkan; kütüphanenin de kısa sür içerisinde hizmete açılacağı 18 kişinin çalışacağı söyledi. Çalışkan: “Herkese hitap eden çok güzel bir hizmet… Mayıs sonu itibarı ile kütüphanemiz açılır diye umut ediyorum” dedi.

Yüzme havuzu bitti
Yenikent’teki yüzme havuzunun çalışmalarının tamamladığını belirten Çalışkan: “Yüzme havuzumuz tamamlandı. Bir olimpik, bir de yarı olimpik, bir 25 metre ve bir de 20 metrelik havuz bulunuyor. 2400 kişinin kullanması planlanıyor. Bu noktada bir üyelik sistemi planlanacağını tahmin ediyoruz. Burada 38 kişi çalışacak 1000 seyirci kapasitesi var” dedi.

SPOR KÖYÜ PROJEMİZ VAR

T. C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile sık sık görüştüklerini ifade eden Çalışkan: “Muttalip bölgesine spor köyü şeklinde bir hizmet kazandırmayı hedefliyoruz. 100 bin metre karelik ve 45 bin metrekarelik bir alan var bu alanları değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Yine Sarıcakaya ve Mihalgazi yol ayrımındaki üçgen alanda 3500 kişilik kapalı spor salonu yapmak gibi projelerimiz var. bakanımız 20 gün içerisinde şehrimize gelecek. Yeni spor alanları kazandırmayı umut ediyoruz” dedi.

TRAFİK VE YOL SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Sarıcakaya, Mihalgazi, Kırka ve Alpu yolu ile ilişkin bakanlıkla görüştüklerini belirten Çalışkan: “Bu yollar ve üzerimize düşen yollar ile ilgili olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yolları yapmak bizim boynumuzun borcudur” dedi. Şehir trafiğini rahatlatmak için birkaç gün önce bir proje sunduklarını belirten Çalışkan: “Yaşar Kemal Caddesi trafik sorununa yüzde yüz katkı sağlar. Yaşar Kemal Caddesi şehrin gelişme bölgesindeki; 71 Evler, Emek, Vadişehir ve Ihlamurkent’in güney bölümünden geçen ve bu mahalleler ile çevreyolu ve Seyitgazi yolunu birbirine bağlamak suretiyle şehrin trafik sorununa yüzde yüz katkı sağlayacak bir güzergâhtır. Seyitgazi yolu ve Çevreyolu arasındaki bu bağlantının, trafik sıkışıklığını özellikle güney akstan alternatif bir güzergâh ile hızlı ve etkili bir çözüm olacağı açıktır” dedi.

URAYSİM’DE KAMULAŞTIRMALAR BİTİYOR

Çalışkan, Eskişehir gündeminin geniş bölümünü meşgul eden URAYSİM projesi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu:
“URAYSİM raylı sistemler ile raylı sistemler ihtisas organize bölgesini birinden ayırmak lazım. Hemşehrilerimiz URAYSİM için çok hevesli. Bazı hemşehrihlerimizin arazisi ile evi arasında, tam ortasından hat geçti. Bu hemşehrilerimiz: “Eğer bu proje Alpu’ya katkı sağlayacaksa, devletim bu projeyi önemsemişse seve seve yerimi veriyorum, rıza gösteriyorum” diyerek ciddi anlam bu projeye katkı sağlayan hemşehrilerimiz var. Kamulaştırmada %60-70’i geçtik. Dünyada üçüncü merkezi olacak. Bizim raylı sistemler kültürümüz var. Raylı sistemler tecrübesinin devam etmesi için önemli bir proje” dedi. Raylı sistemler OSB için ise adres olarak Beylikova’da da konvansiyonel hatların arasında 380 dönüm araziyi işaret eden Çalışkan: “İstenirse Hasanbey Bölgesi, İmişehir alanında olsun şehre istihdam kazandırma anlamında bir niyet mektubu ile gelen firmanın 3500 kişiyi çalıştırmaya yönelik bir hedefi olduğunu biliyorum. Umuyoruz şehrimize kazandırırız. Bu kuruluşun Hendek ve Sivas’ta yatırımları var. Her şeyi değerlendirerek çözüm üretebilirz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.