Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Canını Feda Edenler ve Malı Götürenler

Vatanınızı her şeyden çok seveceksiniz ki; sevdiklerinizi arkanızda bırakarak canınızı feda edeceksiniz. Canınızı feda edemediğinizde de ‘şehit olamadım’ diye kahrolacaksınız. O ruhu yaşamayanın bilmesi mümkün değildir. Bu ruha sahip her evladımızın acı haberini alınca iki kere kahroluyorum. Böyle asil ruhlu yiğitlerimizi kaybederken bu köşenin müdavimlerinin bu evlatlarımız sayesinde nefes almaları ve bu ülkenin nimetlerinden doya doya faydalanmaları…
Bu ülkenin ve Eskişehirspor’un nimetlerinden doya doya faydalanan bir kısım şeyi, günlerdir yazıyoruz. Organize bir şekilde devletin ve milletin mallarına ve Eskişehirspor’un üstüne çökenler ile Eskişehirspor’u sevenlerden hiç ses yok. Bu organizasyonun Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Spor Vakfı ve ADARGA ayağından Odunpazarı Belediyesi’nin iş ve eylemleri ile ilgili bilgilerin kaynağı doğru söyleyeceğinden emin olduğunuz kişiler ve belediyenin kendi sitesinde yayınlanan meclis karar özetleriydi.

Dün elimize belediye meclis kararı ve belediye meclisine konunun görüşülmesi için yazılan evrak ulaştı. Odunpazarı Belediyesi içerisinde devlet ve millet menfaatini düşünen bir damarın mevcudiyetine sevinir olduk. Eğer ki bu evraklar sıradan isçi-memur tarafından dolaylı bir şekilde ulaştırılsaydı hem vallahi hem billahi evraklarla ilgili hiçbir şey yazmazdım.

Ben hiç kimseyi solcu Kazım Kurt ve zengin sosyalist yoldaşlarının insafına asla terk etmem. Bunun sorumluluğunu ve vebalini üstlenmem. Demokrat Parti’nin İl Başkanı isyan etmiş açık açık yazdı. İçim ürperdi. Belediyede çalışan memur kendisini ve ailesini bunlardan korunmak için silahlanıyor. Düşmanımın bile bu duruma düşmesini istemem. Onun için hiç kimseyi Odunpazarı Belediyesi’nin eş başkanlarının insafına bırakmamız mümkün değildir.

Bize hangi kanalla ulaştığı için nereden geldiğini de tahmin ediyorum. Sayın eş başkanlar en yakınınıza bakın, garip işçi ve memura saldırmayın.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 06/09/2017 tarihinde 13313879-301.03- 9093 sayısı ile Başkan Kazım Kurt imzalı evrak gönderiyor:
“Odunpazarı Belediyesi’ne ait Bilboard ve CLP reklam alanlarının tahsisinin yapılması için talepte bulunmuştur. Eskişehirpor ve Eğitim Vakfı ile Odunpazarı Belediyesi arasında protokol imzalanması için Belediye Başkanı Kazım Kurt’a yetki verilmesi konusunun Eylül ayı Meclis gündemine alınması hususunu tensiplerinize arz ederim”

Konu aynı gün Mecliste görüşülüyor. Meclis 17/200 sayısı ile şu kararı alıyor. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75/c maddesine göre Odunpazarı Belediyesine ait Bilboard ve CLP reklam alanlarının tahsisinin yapılması ile ilgili protokol yapmak için Başkan Kazım Kurt’a yetki veriyor. Meclisin bu kararı Kaymakamlık’a gidiyor Kaymakamlık bu kararı onaylıyor. Odunpazarı Kaymakamlığı’nın imzaladığı meclis kararında: “Bilboard ve Clp yerlerinin yerlerinin tahsis edilmesi” kararına rağmen Odunpazarı Belediyesi ile Eskişehirspor Vakfı arasında 1 Ekim 2017 yılında protokol kelime kelime şu şekilde: “Odunpazarı Belediyesi protokol ekinde yer alan ve sayıları belirtilen ve daha sonra ihdas edilecek olan reklam alanlarının (Bilboard, CLP, Megaboard, Megalight ve elektrik direkleri) kullanım hakkını vakfa devredecektir. 200 Bilboard, 10 Megalight, 10 Megaboard ve elektrik direkleri Vakfa tahsis edilmiştir.”

Evet hokus-pokus. Başkan Kazım Kurt Meclis kararını çiğneyerek kamunun mallarını kanunuz şekilde ihalesiz olarak devrediyor. İmza atanlar belediye adına Kazım Kurt, Eskişehirspor Vakfı adına Özgür Fetih Demirdaş. Kazım Kurt, kuzuyu kurta teslim ediyor.
O kurt da kuzuyu 11 Eylül 2017 tarihinde İstanbulda kurulan ADARGA’ya 15 yllığına sadece ve sadece 4 Milyon liraya teslim ediyor. Tesadüfe bakın ki bu ADARGA’nın bütün işlerini Eskişehirspor Vakfı’nıb sekreteri Özgür Fetih Demirdaş’ın şirketleri yapıyor.
Tabii ki hayat devam ediyor. Kazım Kurt’un babasının malı gibi bedavaya verdiği Billboard ve Clplere yönettiği Belediye reklam yağdırmaya başlıyor.
2017 yılından bugüne Odunpazarı Belediyesi’nin kuzuyu yiyen ADARGA ve ADARGA’nın işlerini yapan Özgür Fetih Demirdaşın şirketlerine ödediği reklam parası 25 milyondan fazla.

Hokus pokus ve hülle ile Eskişehirspor’u kullanarak Odunpazarı Belediyesi’ne ait Bilborad, Clp, Megalıht, reklam direği vs vs vs nin üstüne çökülmesinin bir hukuki karşılığı mutlak vardır.
Pazartesi günü Özgür Fethi Demirdaş’ın genel sekreterliğini yaptığı Eskişehirspor Vakfı ve ADARGA arasında ki sözleşmeyi yazacağım oturur ağlarsınız.
Hürriyet Gazetesi’nin künyesinde ‘Türkiye Türklerindir’ yazardı. Eskişehirspor’da Eskişehirlilerin olmadığı sürece hep ağlarız. Belediyeyi bir Eskişehir’li yönetse bu şartlarla asla devretmez, o sözleşmenin altına hiç bir Eskişehir’li imza atmazdı. Eskişehirliler’in yönetmediği Odunpazarı Belediyesi’nin sahipleri ve yandaş ile candaşları gururla övünebilirler.
Bu ayıp da ‘Eskişehirliyim’ diyen herkese yeter.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.