Site Rengi

DOLAR 32,5853
EURO 34,8176
ALTIN 2.412,65
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 28°C

CHP İl Başkanı Adar’dan ‘Kadınlar Günü’ Mesajı

15.08.2019
A+
A-

CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Adar mesajında:
"8 Mart dünya kadınlar günü olarak kutlanan bir gün olsa da tarihsel süreç bize 8 Mart’ın bir kutlama değil mücadele ve anma günü olduğunu göstermektedir. 8 Mart, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları için greve çıkan dokuma işçisi kadınlardan 129’unun fabrikada çıkan bir yangın sonucu yaşamlarını yitirmesiyle ortaya çıkan anlamlı bir tarihsel geçmişe sahip olan bir tarihtir.

8 Mart 1857 tarihinde New York’ta, 40 bin tekstil işçisi kadının greve çıkması, kadın emekçileri tarihi açısından çok önemli bir gündür.  Dünyanın pek çok ülkesinde kadının çalışma yaşamında ve ülke yönetimindeki yeri istenen düzeye hala gelememiştir. Kadın,  çalışma yaşamı içinde ucuz işgücü olarak görülüp birçok iş alanında çalıştırılmayıp sosyal güvencesiz olarak bırakılmaktadır. Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz hiç görülmemiş bir şekilde artmış durumdadır. Ülkemizde seçme seçilme hakkına 5 Aralık 1934 tarihinde kavuşan Türk kadını, ne yazık ki, ülke yönetiminde istenen ve beklenen noktada değildir. 

8 Mart, bu yüzden kutlama değil, bir mücadele günüdür. Kadınların sosyal, ekonomik, kültürel, siyasi hayat başta olmak üzere bütün bir yaşam içinde hak ettiği değeri alacağı günler görmek dileğiyle… " sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.