Site Rengi

DOLAR 32,5689
EURO 34,8836
ALTIN 2.438,88
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
26°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

Çifteler Belediye Başkanı Bıyık’tan 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

Çifteler Belediye Başkanı Bıyık’tan 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı
07.03.2022
A+
A-

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Bıyık mesajında şu ifadelere yer verdi :


Kadınlarımız dünyamızı güzelleştiren sevgi ve
fedakârlığıntimsali en büyük varlıklarımızdır. Kadınlar bizlere kimi zaman eş, kimi zaman anne, kimi zaman öğretmen çoğu zamansa her şey olmuştur. Gelecek nesillerin yetişmesinde en büyük yol gösterici olan kadınlarımız vatan, bayrak ve millet sevdasıyla nesiller boyu her zaman ön saflarda yerini almıştır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ünDünyada hiç bir milletin kadını “Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez” sözleri Türk Kadının destansı mücadelesini en doğru şekliyle anlatmaktadır. Şerefli Türk kadını; Nene Hatun, Şerife Bacı, Halide Onbaşı, Ayşe Çetinkaya, Mürüvvet Kekilli, Yarbay Songül Yakut ve en çokta buram buram memleket kokan vatanın ta kendisidir.

Türkiye’de 2021 yılında 280 kadın öldürülmüş, 217 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulunmuştur. Kadınlarımıza uygulanan şiddet ise akıl almaz boyutlarda yerini almıştır. Cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir zamanda Peygamber Efendimiz; Sizin kız diye horladığınız bu seçkin varlığı ben omzumda taşıyorum. Rabbimin hediyesi olarak baş tacı ediyorum.” ve yine Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bir hadisinde diyor ki; “Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.” Peygamber Efendimizin baş tacı ettiği ve değer verdiği kadınlarımızın ölümleri ve uğramış oldukları şiddet içimizde kanayan bir yaradır. Şiddetin son bulmasında toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Bu yüzdendir ki kadının mutlu ve huzurlu olduğu bir toplum aydınlık yarınlarına umutla bakan bir toplumdur.

8 Mart Dünya kadınlar gününde kadın cinayetlerinin ve şiddetin son bulmasını dileyerek başta şehit annelerimiz ve eşleri olmak üzere fedakâr kadınlarımızın ellerinden öpüyor, ebediyete intikal etmiş kadınlarımızı rahmetle anıyorum. Omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layık, baş tacımız olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.