Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Çizmelioğlu’ndan Tepebaşı Belediyesi’ne Sert Eleştiriler

Çizmelioğlu’ndan Tepebaşı Belediyesi’ne Sert Eleştiriler
19.08.2020
A+
A-

Tepebaşı Belediyesinin personeline eksik maaş yatırması kamuoyunda büyük ses getirmeye devam ediyor. Basında çıkan haberler sonrasında gecikmeli olarak eksik maaşları tamamlamaya çalışan Tepebaşı Belediyesine bir tepki de AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu’ndan geldi.

İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu: “Tepebaşı Belediyesi’nin içler acısı hali her geçen gün vatandaşa zulüm olmaya maalesef devam ediyor.” diyerek, belediyenin bu konuda hukuksuz işlem yaptığını söyledi.
Başkan Çizmelioğlu açıklamasına şöyle devam etti: Tepebaşı Belediyenin personeline maaşlarını ödememesi ile ilgili haberler çıkmıştı. Konu ile ilgili belediye çalışanlarının isyanları bize kadar ulaştı ve bu konuda çağrı yapma ihtiyacı hasıl oldu. Pandemi sürecinde devletimiz ve hükümetimiz her türlü destek ve vatandaşların ihtiyaçlarına çözüm konusunda elinden geleni yaparken ve bir çok belediye binlerce kişiye hem hizmet hemde sosyal anlamda elini uzatırken, Tepebaşı Belediyesi pandemiyi evde geçirmeye devam ediyor, hiç bir yatırım, hiç bir masraf yapmadan süreci karantinada geçiriyor. Böyle bir zamanda Tepebaşı Belediyesi mevcut personelinin maaşını yarım ödemeyi kendine kar ettiğini düşünüyor.

Devlet Memurları Kanunu’nun Aylığın Ödeme Zamanı ve esasları’ başlıklı 164. maddesi “Memurların aylıkları her ayın başında peşin olarak ödenir” hükmünü, 5393 Sayılı Belediye Kanununun belediyelerde personel istihdamı ile ilgili usul ve esasları düzenleyen ‘Norm kadro ve personel istihdamı’ başlıklı 49. maddesi ise ‘personelin her türlü alacakları zamanında ve öncelikle ödenir’ hükmünü taşımaktadır.

Madde hükmündende anlaşılacağı üzere, kamu görevlilerinin aylık ve diğer özlük haklarının zamanında ve öncelikli olarak ödenmesi yasal bir zorunluluktur. Bu yasal zorunluluğu hiçe sayan ve alın terinin bedelini ödemeyen Tepebaşı Belediyesindeki görevli, acaba kendi maaşı içinde aynı uygulamayı gerçekleştirdi mi? Hakkını arayan personele nasıl bir izahatta bulundu?

İlçe Belediyesi onlarca çalışanın ve ailelerinin sorumluluğu üzerindeyken, hiçbir zorunluluğa tabii olmadan İç Anadolu Belediyeler Birliğine yılda ödediği aidatlar ile 10 yılda 4 milyon TL bağışta bulunabiliyor. Bu kadar büyük bir meblağı hiç bir faydası olmayan bir derneğe yatırmaktansa mazlum işçilerin maaş ödemelerini gerçekleştirebilir ve hatta ilçemiz için yatırımlarda bulunabilir. Büyük bir çekinceyle bize başvuran ve aylardır özlük haklarını alamadıklarının yanında birde yarım maaş ile nasıl bir zorluk yaşadığını anlatan kardeşimizi dinlerken bizler hicap duyduk. Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı halkına uzak, hizmetten bir haber olduğu gibi kendi personelinide zorluk içinde bırakması kabullenilemez bir durumdur. Her zaman söylediğimiz gibi İlçe belediyesi yine bir yanlış, yine hukuksuzluk içerisindedir. Alın teriyle çalışan işçi ve memurlardan yaptığınız kesintilerle kimlere peşkeş çektiniz yada nerelere harcadınız bunun açıklamasını tüm kamuoyuyla paylaşmalısınız.

Sayın Ataç, siz bu durumda vicdanen rahat mısınız yoksa sizde başkanı olduğunuz belediyeden tam maaşınızı alamadınız mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.