Site Rengi

DOLAR 32,5210
EURO 34,7522
ALTIN 2.492,33
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C

DEVA Sadece Mevzuatı Yerine Getirdi

08.02.2021
A+
A-

(DEVA Partisi’nde) Yapılan bu kongrelerin çok sağlıklı kongreler olduğu söylenemez. Mevzuat savmacı.
Eskişehir örneğinde olduğu gibi. Partinin temel programını açıp okumamış, tüzüğünden bîhaber il, ilçe başkanları var.
Bunlar hepsi atanmış.
Kim üye, kim değil; o da belli değil. İnternet aracılığı ile üye yapılan biliniyor.
Tamam.
Ama yapılan üye hangi ilçede oturuyor. Kapasitesi nedir? Bilinmiyor. İşin ilginç tarafı İlçe başkanları da bilmiyor.
İlçe başkanlarının üye kayıt defterlerini tutması ve bunları seçim kurullarına düzenli olarak bildirmesi gerekiyor.İlçe balkanlarının asli görevi ve yetkisinde olan bir işlem.
Ama öyle olmuyor.
Genel merkez tarafından atanan isimlerin ilk önce resmi olarak kesinleşmiş üye olmaları gerekiyor. İştepartinin sıkıntıları burada başlıyor. Sanal ortamda yapılan üyelik işlemleri sağlıklı üye yapılanmasına olanak tanımıyor.
Çünkü genel merkezlerinde bu işleri yapacak nitelikte birikimleri olan hiç kimse yok. Şimdiden örgütlerinde dedikodular almış başına gitmiş. Kamu oyunun teveccühü de yok.. Merak edip partiye uğrayanlar kapılarının kapalı olduğu nu söylüyorlar
Atanmış il başkanı Haşim Ateş daha ilçelerinde teşkilatlarını kuramamış. Merkezdeki iki büyük İlçe’de ise sadeceuyduruk bir Odunpazarı kongresi yapıldı.
Kendin çal, kendin oyna havasında. Ne medyada, ne haberlerde yer aldı.

Bilinmeyen bir nedenle Tepebaşı ilçe kongresi yaptırılmadı.
Ama il kongresi yapıldı.
Tıpkı DSP’deki gibi. Anlaşılan partide ‘küçük olsun benim olsun’ anlayışı egemen olmuş
Üye kayıtları ilçe başkanlıkları yapılması gerekirken onlarda ne yaptığını bilemez olmuşlar, sık sık genel merkezde ulaşabildiklerine sorunlarını anlatıyorlarmış. Onlar da ne cevap vereceklerini şaşırmış durumdalar.
Ortada fol yok yumurta yok; şimdiden dedikodular almış başını gidiyor. Şimdiye kadar Haşim Ateş ve diğer ilçelerin çalışmalarından kamuoyu habersiz.

Arif Anbar’ın sabah programına katılan Haşim Ateş çalışmalarını anlatmış. Sabah yayımlandığı için pek izlenemeyen program. Ben de VTR’den izledim, Haşim Ateş bir şeyler anlatıyor. Anlattıklarına kendisi de inanmıyor.
Haşim Ateş şimdilik kafayı kongresini yaptırmayan Ebru’ya takmış. Yakın çevresine: “Ben üye yazıyorum o sorun çıkartıyor. Benim sipariş verdiğim üyeleri yönetime yazmamış, bir de kafasına göre yönetimlerden bazılarını değiştirmiş kendi kafasına göre atamalar yapmış
Benden habersiz. 

Bilmiyor ki benim adım Haşim Ateş. Eskişehir’de benden habersiz hiçbir işlem yapılamaz; ya o gidecek, ya o gidecek” diyormuş..

DEVA’nın Eskişehir’de neredeyse yaşam destek ünitesine ihtiyaç var. Bir bakmışsın Fahri abisi o desteği elinde çiçeklerle hayırlamaya geliverir.
Ne de olsa atanmasında oluru var.

DEVA PARTİSİNİN PROGRAMINIDA TÜZÜĞÜNÜDE OKUDUM

Ben bütün parti program ve tüzüklerini okurum..

Şimdiye kadar hiçbir parti yöneticisinin ne programına ne de tüzüğüne uygun davranmamıştır. Bunu da bilirim.
Önemsemem
Siyasi partiler kanundan kaynaklanan yasak savmacı bir durum

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.