Site Rengi

DOLAR 32,3334
EURO 35,1194
ALTIN 2.302,36
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Dilara Tambova’dan 19 Mayıs Mesajı

Dilara Tambova’dan 19 Mayıs Mesajı
18.05.2021
A+
A-

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve DSP Gölge Kabine/Gençlik ve Spor Bakanı Dilara Tambova, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı. Tambova mesajında:

“Gençlik Olmadan Tarih Yazılamaz
Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı, ülkemizin kurtuluşu açısından en büyük adımlardan birisidir. Vatanımızın kurtuluş ve yeniden var oluş destanı, o ilk adımla başladı. 19 Mayıs’ın, tarihi öneminin ise gençlik üzerinden vurgulanması da ayrıca anlamlıydı. Atatürk’ün, sadece cephedehası olan bir asker olmadığı; gençliğin, geleceğimizin güvencesi olduğunun bilinciyle yarattığı milli ve manevi birleştirici güç çok önemlidir. Onun aynı zamanda ne kadar öngörülü, bir millet yaratmanın her türlü inceliğine haiz, üstün zekâsı olan, büyük bir lider olduğunun da açık bir göstergesiydi.

Bir milletin var olması ve ayakta kalabilmesi için; gençliğin önemsenmesi ve iyi eğitilmesi, ileriye dönük yeni nesillere aktarılacak olan milli ve kültürel birikimlerin gençlereaşılanması gerektiği düşüncesiyle; onlara, tarihi bir metin olan “gençliğe hitabeyi” bıraktı. Ve o tarihi konuşmada, Türk İstiklal ve Cumhuriyetini, yani ülkemizin geleceğini Türk Gençliğine emanet etti.

19 Mayıs’ın, gençliğimize bayram olarak ithaf edilmesi; Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması ise gurur verici ve aynı zamanda çok düşündürücüdür. Atatürk’ün, vatanı kurtarma telaşı ve yıkım günlerinde bile öngördüğü, gençlik olamadan tarih yazılamayacağı; çünkü biriktirilen kültürel mirasın, gençler tarafından yaşatılacağıbilinci, bugünkü konforlu yöneticilerimizde ne yazık ki yoktur.

Aradan geçen bir asırlık sürede bile, yeni neslin önemini kavrayamamış ve onlara aydınlık bir gelecek vaat etmekten çok uzak bir ülke durumundayız.  Gençlerimiz; eğitim görebilmek için, en önemli ihtiyaçları ve hakları olan barınma sorununu giderememekte ve bu yüzden çeşitli yapıların eline düşmekteler. Ne yazık ki aydınlık düşüncelerle dolu olması gereken genç zihinleri, buralarda karartılmaktadır. Adına cemaat ve tarikat denen bu gibi yapılar, gençlerimizi ve hatta çocuklarımızı dahi heba etmişlerdir.

Maddi imkânsızlıklardan ötürü bu yapıların ağına kolayca düşen gençlerimizin, buralarda bambaşka eğilimlere yöneltildiği acı bir gerçekliktir. Bu gençlerin beyinleri,milletimizi ileriye taşıyacak fikirlerle dolu olması bir yana;vatan ve millet düşmanı haline getirilmiş, ileriki yaşlarda ve çeşitli mesleklerde olanlar, devlete karşı illegal girişimlerdebile bulunmuşlardır. Buradan çıkarılacak en büyük ders; devletin kapsayıcı ve cemaatlerden büyük olması geren kanatları, hep bu gençlerin üzerinde olmalı ve onları kucaklamalıdır.

15 Temmuz gibi acı tecrübeleri yaşamış bir millet olarak, devleti ve gençleri kimlere emanet edeceğimizi çok iyi bilmeliyiz. Bu nedenle, Gençlik ve Spor Bakanlığının üstlendiği sorumluluk zannedildiğinden çok daha fazladır. Gençlerin sağlıklı ve güvenilir ortamlarda yetiştirilmesi ve onların geleceğe umutla bakması sağlanmalı; sadece devletine güvenen ve hiçbir defakto yapıya tevessül etmeyen aydınlık bir nesil inşa edilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum.   Saygılarımla…” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.