Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, Kanal 26’da katıldığı programda Muharrem Esen’in sorularını yanıtladı. Muharrem Esen’in “Millet İttifakı’nda HDP’nin de kapalı ya da açık şekilde yer aldığı konuşuluyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Özcan çok dikkat çekici cevaplar verdi.

“Referandumda CHP, HDP ile anılmadıysa DP’nin dik duruşundan dolayıdır”

Hüseyin Özcan: “Bizi HDP ile yakınlaştırmak veya yakın göstermek isteyenlere birkaç cümle ile cevap vereyim. 1991 yılında Meclis’te bir yemin töreni vardı. Z kuşağı mutlaka sorsunlar, öğrensinler lütfen. Leyla Zana diye bir zat yemin ederken Kürtçe yemini tercih etti, Isparta Milletvekilimiz Ertekin Durutürk, Leyla Zana’yı yaka paça kürsüden aşağı attı hatırlarsınız. Aynı Doğru Yol Partisi, HEP’li milletvekillerini yakasından tuttu, yaka paça dışarı attılar. Hangi partiyi HDP ile yan yana koyabilirsiniz. Bir referandum yaşadık hatırlarsınız, Cumhurbaşkanlığı sistemine evet mi diyelim, hayır mı diyelim. Eğer o gün HDP, CHP ile birlikte anılmadıysa, DP’nin hayır cephesindeki dik duruşundan dolayıdır. O ittifakın içinde anılmamıştır. HDP ile ittifak içinde sayılabilecek en son partiyiz” dedi.

“Asla kabul etmeyeceğimiz şey HDP ile birlikte anılmaktır, HDP kanlı terör örgütünün arka bahçesidir”

Özcan: “1990’lı yıllarda bir gecede 5 bin 500 komandoyu Kuzey Irak’da PKK’nın üstüne, kanlı katillerin üzerine indirmiş partiyiz biz. Asla kabul etmeyeceğimiz şey HDP ile birlikte anılmaktır. HDP kanlı terör örgütü PKK’nın arka bahçesidir. Biz HDP’yi reddederiz, HDP mantığında olan her kişiyi ve düşünceyi de reddederiz. Halkların birliği denen düşünceyi de reddederiz. Türkiye’de halkların birliği diye bir şey yoktur. Türkiye’de bir halk vardır. O da yüce Atatürk’ün söylediği, yüce Türk milletidir” dedi.

“Kaftancıoğlu ve Kazım Kurt gibi marjinal kafalarla yol yürümeyiz”

Özcan ayrıca: “Biz şöyle anılmayı istemeyiz. Canan Kaftancıoğlu gibi marjinal bir kafayla da anılmayı istemeyiz. Kazım Kurt gibi bir kafayla da anılmak istemeyiz. Biz Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Partisi ile bir sıkıntı yaşamayız. Ama bu saydığım gibi marjinal kafalarla bir yol yürümemiz mümkün değildir” diye konuştu.