Site Rengi

DOLAR 32,5557
EURO 34,8848
ALTIN 2.426,36
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
26°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

DP Eskişehir İl Başkanı Özcan’dan ‘Adnan Menderes’ Açıklaması

DP Eskişehir İl Başkanı Özcan’dan ‘Adnan Menderes’ Açıklaması
17.09.2019
A+
A-

Demokrat Parti (DP) Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, Demokrat Parti’nin kurucularından ve eski başbakanlardan, 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası  idam edilen Adnan Menderes’in idamının 58.yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Özcan açıklamasında: “Bugün rahmet ve minnetle andığımız Adnan Menderes ve arkadaşlarının taammüden katl edilmelerinin 58. Utanç yılı. Horlanan, itilen, kakılan, küçük görülen, kadirşinas ve fedakâr Anadolu insanını jandarma dipçiğine mahkum eden zihniyete karşı “Yeter, söz milletin” demenin bedelini canları ile ödediklerinin yıldönümü bugün… Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adını tarihten silmek için resimlerini devlet dairelerinden indiren, Türk parasından resmini çıkartan zihniyete karşı, büyük Atatürk’ün layık olduğu itibarı tekrar gösterdiği için intikam için canları alınan aziz Menderes ve arkadaşlarının cinayete kurban gittiği gün bugün…

Köpek davası, bebek davası diyerek hakim cübbesi giyen cellatların milleti astığı günün yıldönümü bugün… Milletin demokrasi ve hürriyet talebine karşı milletin verdiği vergilerle alınan silahları ve vatan evlatlarını kullanarak meşru hükümete karşı kalkışmanın ve ihanetin yıldönümü… 17 Eylül 1961 tarihi, cinayet işlemek için hasta yatağından zorla kaldırılarak aziz Adnan Menderes’i asanlar ve astıranlar için büyük Türk milletinin gönlünde ebediyen idam edildiği günün tarihidir.

Aziz Adnan Menderes ve arkadaşlarını katledenleri ve ettirenleri Allah amelleri ile muamele eylesin. Milletimizin başı sağolsun. Bu vesile ile Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.” ifâdelerini kullandı.

Özcan sözlerini şöyle tamamladı:
“Yaşasın demokrasi, yaşasın millet, yaşasın cumhuriyet…”

YORUMLAR
  1. Resul dedi ki:

    Helal başkan demokrat adam CHP nin karşısında dik duran adam

  2. Ali aslan dedi ki:

    Bu başkan varya iktidar partisinin başkanı olsa vallahi de billahi de şehri hizaya sokardı.

  3. Yalçın Y dedi ki:

    Senin İçişleri bakanı olman gerek başkan PKK ya karşı duruşun bize güç veriyor.