Site Rengi

DOLAR 32,5459
EURO 35,0080
ALTIN 2.427,35
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

DP’li Özcan: ‘Yerel Basın Özgür Değil’

DP’li Özcan: ‘Yerel Basın Özgür Değil’
13.09.2019
A+
A-

Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, Odunpazarı Belediyesi çalışanı bir kişi ile devam eden mahkemesi sebebi ile tek kalemden çıkan ve yerel basına dağıtılan bir basın açıklamasına cevap niteliğinde bir paylaşımda bulundu. Özcan; sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, açıklamayı haber yapan basın organlarına: “Bağımsız ve özgür müsünüz; değil misiniz?” diye sordu.

Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan paylaşımında şu ifâdelere yer verdi:                                   “Eskişehir’deki bazı basına!                                          Odunpazarı Belediyesinin malum bir çalışanı ile devam eden mahkeme ile alakalı tek kalemden çıktığı anlaşılan, gerçeklerle hiçbir alakası olmayan açıklama Eskişehir’deki basında yer aldı. Bir haberin her yerde aynı cümleler ve kelimelerle yer almasının tek anlamı vardır:
Kurumun gücü, bir şahsın güdümünde kullanılmaktadır.”

”Özgür müsünüz?”                                                                                Söz konusu açıklamayı haber yapan basın organlarına özgür olup olmadıklarını soran Özcan: “Haber yapanlara sesleniyorum: Bağımsız ve özgür müsünüz; değil misiniz? Farklı farklı İnternet sitelerin de ve gazeteler de haber diye girilen metnin kelimelerin bile aynı olması ne kadar enteresan…Bu işlerin nasıl döndüğünü iyi biliyorum. Haber diye girilen metnin gönderildiği yer de belli. O belediye, Türk Milleti’nin ve Türk Devleti’nin bir kurumudur. İtibarsızlaştırmaya çalışılan şahsıma karşı bu tür kumpaslar ve “al takke ver külah” işlerine karşı hukuki haklarımı kullanacağım ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağımdan kimsenin şüphesi olmasın! Ömrüm boyunca Türk Bayrağı’ndan başka bayrak sallamadım, pankart asmadım, taksirle adam yaralamadım, yaralanmaktan müşteki olmadım, nitelikli dolandırıcılıktan ifadem alınmadı, kadın dövmedim, yüzümü bez parçaları ile kapatmadım, hiçbir örgütün flamaları ile poz vermedim. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Nokta!” diyerek paylaşımını sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.