Site Rengi

DOLAR 32,3130
EURO 35,0793
ALTIN 2.309,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tambova: ‘Eskişehirspor Şehrin Bitmeyen Sevdasıdır’

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tambova: ‘Eskişehirspor Şehrin Bitmeyen Sevdasıdır’
28.06.2020
A+
A-

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova’dan Eskişehirspor’un TFF1. Lig’e veda etmesi ile ilgili Es-Es’e destek mesajı yayınladı. “Eskişehirspor bu şehrin bitmeyen sevdasıdır” diyen Tambova mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere, yazık ki! Eskişehirspor’umuz ligin bitimine 4 hafta kala küme düşeceği kesinleşen ilk takım olmuştur. Bugüne kadar verdiği zorlu mücadele bir yana, kendi evinde konuk ettiği Altay’la maç sırasında yaşanan tatsız olaylar, hem ekibimizi hem de bizleri fazlasıyla üzmüştür. Bu rahatsız ve itham edici üslup ve sarf edilen sözler kabul edilemeyeceği gibi, centilmenlik ve sportmenliğe de aykırı düşmüştür. İçinde bulunduğu mali sorunlar nedeniyle; yaşadığı baskı, puan silme cezası ve daha pek çok kronikleşen sorunla uğraşan klübümüz, zor bir sezon geçirmiştir. Ancak! Burada esas mesele, takımımızın ciddi manada sahiplenilmemiş olması, bununla birlikte; kendini Eskişehirspor üzerinden muktedir kılmaya çalışan herkesin, bu kulübü arka bahçesi yapma isteğidir. Aslında hiç kimse tam olarak elini taşın altına koymak istememekle birlikte; yönetimlerde söz sahibi olmaya çalışmakta ve güzide takımımızı yönetecek kişilerin, para cinsinden değerini ölçmektedirler. Bu kulübün ciddi anlamda mali erezyona uğradığı ve kaynak ihtiyacı olduğu bir hakikattir. Ancak! Sorunu, paralılar grubu yaratma mantığıyla değil; kaynak sağlayabilecek ve şehrin belli bir kesimini, bu sorumluluğa dahil edecek bir yapı oluşturarak çözebilmek önemlidir.

Yarım asırlık ‘Anadolu efsanesi’ elbette yıkılmayacak ve eski şanlı tarihine bir gün geri dönecektir. Ancak bu süreçte; şehrimizin, her konuda öncelik hakkına sahip olduğunu düşünen “büyüklerine” ciddi manada sorumluluk düşmektedir. Eskişehirspor bu şehrin hiç bitmeyen sevdasıdır! Asla, bir oy devşirme ya da kamuoyunda imaj yaratma aracı değildir. Anadolu’dan yükselen ve büyük şehirlerin büyük kulüplerine karşı; futbol üzerinden yaratılmak istenen baskıya da bir başkaldırıdır. Bugün yaşadığı talihsizlikler dolasıyla, biraz yalnızlaştırılmış olsa da asla vazgeçilemeyecek kadar büyük bir camiadır. Saygılarımla”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.