Site Rengi

DOLAR 32,3350
EURO 35,1334
ALTIN 2.306,70
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

DSP’li Tambova: ‘Çanakkale’nin Önemini Çok İyi Bilmeliyiz ve En Az Atalarımız Kadar Ölüme Hazır Olmalıyız’

DSP’li Tambova: ‘Çanakkale’nin Önemini Çok İyi Bilmeliyiz ve En Az Atalarımız Kadar Ölüme Hazır Olmalıyız’
18.03.2020
A+
A-

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Tambova açıklamasında: “18 Mart Çanakkale Destanımızın 105. yıldönümünde; Türk Milletinin dünya tarihine kanlarıyla yazdırdıkları “Çanakkale Geçilmez” sözünün önemini, sınırlarımızda yaşadığımız ve sürekli hale gelen saldırılarla bir kez daha anlıyoruz. Çünkü bir defa düşmana geçit verdiğinizde, sonunda mutlaka esir alınacağınızı bilmelisiniz. Günümüzde esaret; ekonomik, sosyolojik, kültürel ve demografik olarak kendini göstermekte ve bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum da buna örnek teşkil etmektedir. Güney sınırımızda yaşanan zorunlu göç nedeniyle, ülkemiz demografik açıdan giderek daha karmaşık bir yapıya dönüşmektedir. Bundan bir asır önce, Çanakkale’de ve Gelibolu’da verilen mücadele; vatan toprağının bir karışının dahi verilemeyeceği, sınırlarımızda ise bir adımlık bir ihlale dahi izin verilmemesi gerektiğinin çok net ispatıdır.

Millet olarak, Çanakkale’nin önemini çok iyi bilmemiz ve en az atalarımız kadar ölüme hazır olmalıyız. Bu öyle bir ölümdü ki! Sonunda ölümsüzlük vardı. Bu sebeple; Çanakkale yalnızca bir zafer değil, bir ulusun var oluş hikayesi ve teminatıdır. Başta Çanakkale olmak üzere; tüm Kurtuluş Savaşı boyunca, vatan müdafaasında bulunan Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bugün de milletimiz uğruna şehit olan kahraman askerlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.