Site Rengi

DOLAR 32,5813
EURO 34,7803
ALTIN 2.507,96
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 22°C

Eğitim-Bir-Sen’den Maaş Zammı Açıklaması: Hükümet Temmuzu Beklememeli

Eğitim-Bir-Sen’den Maaş Zammı Açıklaması: Hükümet Temmuzu Beklememeli
05.04.2022
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Akar, mart ayı enflasyon rakamları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hükümet maaş zammı için Temmuz’u beklememeli” diyen Akar, enflasyondaki tırmanış yüzünden alt ve orta kesim gelirli vatandaşların alış verişe çıktıklarında kara kara düşündüklerini ifade etti.

Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Akar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Enflasyondaki tırmanış maaşları eritmektedir. Açıklanan TÜİK verilerine göre Mart ayı itibarıyla 3 aylık enflasyon %22,81 oldu. Önümüzdeki Nisan Mayıs ve Haziran aylarında enflasyon rakamlarının ne olacağı meçhuldür. Olağanüstü bir dönemden geçiyorsak hükümet olağanüstü kararlar almalı! Hükümet maaş artışı için Temmuz ayını beklememelidir. Bu üç ayı da bekleyip maaş artışı yapmak memuru ve emekliyi enflasyon karşısında ezdirmekten öte değildir. Alışverişe çıkan alt ve orta kesim artışlar karşısında kara kara düşünmektedir. Çarşı pazar fiyatlarındaki artış hele ki şu mübarek Ramazan ayında vatandaşın belini bükmektedir. Gereken tedbirler alınmalı, enflasyon durdurulmalı, hükümet maaş artışı için Temmuz ayını beklememeli emekli ve çalışanların maaşlarında Eşel Mobil (hareketli ölçek) gibi ek tedbirlerle vatandaşın alım gücü korunmalı, maaş/ücretler yükseltilmelidir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.