Site Rengi

DOLAR 32,8036
EURO 34,7732
ALTIN 2.506,80
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Eğitim-Bir-Sen’den ‘Promosyon’ Protestosu

Eğitim-Bir-Sen’den ‘Promosyon’ Protestosu
21.01.2020
A+
A-

Eğitim Bir-Sen, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi personelinin promosyon ödemelerini alamadığını ve banka ile yapılan bir maddenin değiştirilmesi gerektiği ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Eğitim Bir-Sen 2 No’lu Şube Başkanı, Abdurrahman Yıldırım’ın yaptığı açıklamada: “Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde görev yapan personelin maaşlarının banka üzerinden ödenmesi için 30 Haziran 2019 tarihinde promosyon ihalesi yapılmış olup, kişi başı 3500 TL ile ihale, QNB Finansbank’ta kalmıştır.
Ancak, ihalenin 3 yıllık olmasına, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi ile aynı zaman dilimini kapsamasına rağmen; Anadolu Üniversitesi 15 Ocak 2020’de, Eskişehir Teknik Üniversitesi 16 Ocak 2020’de promosyonlarını aldılar. Fakat Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çalışanları henüz bu saatte kadar promosyon paralarını alamadılar. Maalesef Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde yetkili olan Türk Eğitim-Sen sendikası da bu duruma seyirci kalmaktadır.
İşin ilginç yanı ise, ilgili banka ile yapılan protokole: ‘Ölüm hariç diğer herhangi bir sebeple kurumdan ayrılan personel, ayrıldığı tarih itibarı ile kalan promosyon tutarının kalan süre kadar kısmını bankaya iade etmekle sorumludur.’ şeklinde bir madde eklenmiştir. Bu durumda kurumdan emekli olan personelimiz, emekli olduğu tarihten itibaren kalan promosyon miktarını bankaya iade etmek zorunda kalacaklardır. Türk Eğitim-Sen bu maddeye neden ses çıkarmamıştır. İlgili sendika ne yapmaya çalışmaktadır? Bu durum çalışanlarda hoşnutsuzluk yarattığı gibi kuruma karşı da güven bunalımına sebebiyet vermektedir.

Eğitim Bir-Sen olarak bizim yetkili olduğumuz Anadolu Üniversitesinde böyle bir protokol maddesi bulunmadığı gibi, 15 Ocak 2020 tarihinde tüm çalışanlarımız promosyon ödemelerini almışlardır.
Eğitimciler Birliği Sendikası olarak, promosyon sözleşmesinde imzası olan tüm taraflara “Üniversite personelinin hakkı olan promosyon ödemelerinin bugün itibarı ile hesaplara yatırılması ve yukarıda bahsi geçen ilgili maddenin değiştirilmesi” hususlarında gereğinin yapılması çağrısında bulunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.