Site Rengi

DOLAR 32,3266
EURO 35,0730
ALTIN 2.302,01
BIST 9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Elazığ’da Deprem!

Elazığ’da Deprem!
24.01.2020
A+
A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Sivrice ilçesinde saat 20.55’te 6,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Kandilli Rasathanesi’nden açıklama
Kandilli Rasathanesi, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde saat 20.55’te meydana gelen depremin 6.5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Elazığ’da 5,4 ve 5,1 büyüklüğünde artçı depremler

Elazığ’da 5,4 ve 5,1 büyüklüğünde iki artçı deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sivrice ilçesinde saat 21.08’de 5,4, Baskil ilçesinde saat 21.17’de 5,1 büyüklüğünde artçı sarsıntılar kaydedildi. Sivrice’deki sarsıntı yerin yaklaşık 7,03, Baskil’deki ise 10,62 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Çevre illerde de hissedildi
Deprem, Adana, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Tunceli, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya’da da hissedildi.

4 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Can kaybının fazla olmamasını diliyoruz. Şu ana kadar toplam sayının Elazığ’da 2, Malatya’da 2 olduğunu ifade ediyorum.” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Elazığ Maden Gezin beldesinde 4-5 katlı bir bina yıkıldı. Bir kişi sağ olarak kurtuldu, kurtarma çalışmaları sürüyor.” ifadelerini kullandı. Bakan Soylu, Elazığ merkezde şu ana kadar 10 binada hasar olduğu ihbarının geldiğini bildirdi.

Soylu: “Malatya Pötürge’de birkaç binanın yıkıldığı veya hasar aldığı konusunda bir bilgimiz var. Köylerde hasar olduğu konusunda da bilgi var.” diye konuştu.

Bakanlar Soylu ve Kurum Elazığ’a gidiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye gidiyor.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ’da incelemelerde bulunacak.

Bakan Akar’dan deprem açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar:(Elazığ’daki deprem) Sivrice merkez olmak üzere taşrada kayıplar olabilir değerlendirmesi var. Netleştirmek için arkadaşlarımız çalışıyorlar.” dedi.

Bakan Dönmez’den Elazığ depremine ilişkin açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede enerji arzında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi. Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremden etkilenen bölge sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakan Dönmez paylaşımında, “Bölgedeki elektrik ve gaz arzında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için ekiplerimiz gerekli çalışmalarını sahada yürütüyor.” ifadesini kullandı.

“Ekiplerimiz saha taramasına başladı”

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Elazığ’da meydana gelen depremin ardından ekiplerin saha taramasına başladığını belirterek, “Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar.” dedi. Güllüoğlu, NTV’ye yaptığı açıklamada, deprem bölgesiyle iletişimde bir sorun bulunmadığını ifade ederek, “Şu an için ekiplerimiz de bölgedeki belediye başkanlarımızla, valilerimizle, iletişimimiz devam ediyor. Ekiplerimiz saha taramasına başladılar. Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar.” diye konuştu.

Depremin geniş bir coğrafyada hissedildiğini belirten Güllüoğlu, “Sivrice ve civarındaki ilçelerde hissedildi. Şu an çalışmalarımız devam ediyor. Biz de yakından takip ediyoruz.” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.