Site Rengi

DOLAR 32,5913
EURO 34,8085
ALTIN 2.496,76
BIST 9.456,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Emekli Orgeneral Koronavirüsten Öldü

Emekli Orgeneral Koronavirüsten Öldü
19.03.2020
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, emekli orgeneral Aytaç Yalman ile birlikte Türkiye’de koronavirüsten ölenlerin sayısının 3’e yükseldiğini bildirdi.

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı 79 yaşındaki Aytaç Yalman yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti. 15 Mart Pazar günü hayatını kaybettiği Aytaç Yalman sessiz sedasız toprağa verildi. 2002-2004 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan Yalman’ın, 11 Mart’ta nefes darlığından şikayet etmeye başladığı, ertesi gün Fenerbahçe Orduevi’nin doktoru tarafından muayene edildiği ve 13 Mart’ta İstanbul’da özel bir hastaneye yatırıldığı, durumu ağırlaşınca 15 Mart günü Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı ve gün hayatını kaybettiği bildirildi.

Aytaç Yalman’ın ölüm nedeninin bulunması için çalışma başlatılırken, başhekimlikten yapılan açıklamada: “Aytaç Yalman’ın corona virüs nedeniyle öldüğü kanaati oluşmuştur” denildi. Ayrıca Yalman’ın eşi Belma Yalman’ın da corona virüs tedavisi gördüğü öğrenildi.

Aytaç Yalman’ın kısa bir süre önce İran’a gittiği öne sürülürken; daha önce gittiği hastane ve orduevinde tedavi uygulayan sağlık çalışanlarına, ev ve işyerinde temas edenlere de test yapılmasının ardından hepsi izole edildi.

Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, 11 Mart’ta nefes darlığı başlayan Aytaç Yalman’ın hipertansiyonu dışında ek hastalığı olmadığını da belirtti.

Sağlık Bakanı Koca’dan ‘Aytaç Yalman’ Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aytaç Yalman’ın vefatı ile ilgili: “Bu konu 4 gün önce bizim eski GATA denilen hastanemize müracaat ediliyor, entübe ediliyor. KOAH tanısı ile takip edilen hasta, 6 saat sonra ex kabul edilior. O dönemde yapılan testte negatif çıkıyor. Klinik bulgusu KOAH olmasına rağmen şüpheli olabilir düşüncesiyle çevresi taranıyor. Eşi dahil olmak üzere, pozitif çıkanlar oldu dün. Böyle bir vakada başta negatif sonra pozitif olabilir. Pencere dönemi olduğu söyleniyor. Vefat eden 3 kişi olmuş oldu.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.