Site Rengi

DOLAR 32,5869
EURO 34,8379
ALTIN 2.507,90
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Erdoğan’dan muhtarlara dünya turu müjdesi

15.08.2019
A+
A-

Muhtarların farklı kültürleri görebilmek imkanının sağlanması için yurt dışı gezilerin organize edilebileceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İçişleri Bakanımız da burada, böyle bir seferberlik yapsa da muhtarlarımızın içinden grup grup buralara muhtarlarımızı götürmekte fayda var" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 43. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara yeni muhtarlık binası ve yurt dışı gezi müjdesi verdi.

Muhtarlara hizmet binası müjdesi
Muhtarlara yönelik yapılan çalışmaları anlatan Erdoğan, muhtarlara yeni bir müjde verdi. Erdoğan, "Bugün sizlere bir müjdem var, çoğu mahallemizde muhtarlık binası yoktu. Ülkemizin her yerinde ihtiyaç duyulan yerlerde muhtarlık binası yapılması kararı aldık. İçişleri Bakanımızla bunu karara bağladık. Muhtarlık binalarını valilikler inşa edecekler. Bakanlığımız tip projeler üreterek bununla birlikte muhtarlık binaları süratle yapılacak. En azından bir odası, mutfağı ve tuvaleti olacak. ‘Merdiven altı’ diye ifade edilen yerlerden muhtarlıklarımızı kurtaracağız. Muhtarlıklarımızın da kurumsal olarak bir kimliği olmuş olacak. Ülkemizde mevcut 50 bin 256 muhtarlığımızdan 17 bin 644’ünün belediyeler, vatandaşlarımız ve il özel idareleri tarafından yapılmış binaları zaten var. Geriye kalan muhtarlıklarımızı da tahsis edilen araziler üzerinde en kısa sürede binalarına kavuşturmuş olacağız. Sizlerden tek bir beklentimiz var, o da mahallenize en güzel hizmeti yapmanızdır" diye konuştu.

"Biz güçlü bir ülkeyiz. Bizim çok büyük hedeflerimiz var"
Muhtarlar toplantılarını sadece hasret gidermek için yapmadıklarını kaydeden Erdoğan, "Türkiye sarıdan bir ülke değil, çadır devleti hiç değil. Biz güçlü bir ülkeyiz. Bizim çok büyük hedeflerimiz var. Attığımız her adımda çok büyük mücadeleler veriyoruz. Muhtarlarımızın bu sürece katkı sağlamaları bize güç verecektir. Biz muhtarlarla buluşmalarımızda sadece hasret gidermiyoruz, aynı zamanda ülkemizin, bölgemizin, dünyanın meseleleri üzerinde değerlendirmeler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Polis gelir de seni almak isterse senin güvenliklerin polisi içeriye sokmasınlar dedim"
FETÖ’cü teröristler tarafından 15 Temmuz öncesi yapılan girişimleri anlatan Erdoğan, "MİT Müsteşarının ifadeye çağrılması, eğer ifadeyi verseydi ve tutuklansaydı arkasından hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kendisine ’kesinlikle gitmeyeceksin’ dedim. ’Yardımcılarını da göndermeyeceksin’ dedim. ’Polis gelir de seni almak isterse senin güvenlikçilerine talimat ver polisi içeriye sokmasınlar’ dedim. Ülkede kim kimle neyin mücadelesini veriyor. Kiminle verdik bu mücadeleyi, işte o günün FETÖ yargısı ile verdik bu mücadeleyi. FETÖ yargısı bu milletin evlatlarını birbiri ile vuruşturuyordu. Emniyetin içinde FETÖ’nün de kendi temsilcileri vardı. Onlarla teslim almaya gitmek istiyordu. Müsteşarı teslim alacak arkasından sıra hedefleri büyük ya oraya gelecekti" açıklamasında bulundu.

Yurt dışı gezisi müjdesi
Muhtarların farklı kültürleri görebilmek imkanının sağlanması için yurt dışı gezilerin organize edilebileceğini belirten Erdoğan, "Fırsat bulur da inşallah İspanya’nın Endülüs El Hamra Sarayı’na gitme fırsatınız olursa, İçişleri Bakanımız da burada, böyle bir seferberlik yapsa da muhtarlarımızın içinden grup grup buralara muhtarlarımızı götürmekte fayda var. El Hamra Sarayı’nın içinde bir ayet yazar ‘Allah’tan başka galip yoktur.’ Bölgeselden başlayıp, bölgeleri daraltmak suretiyle muhtarlarımızı buralara götürmekte fayda var. İnşallah bugün attığımız bu adımla İçişleri Bakanımız, Kültür ve Turizm Bakanımız ve THY inşallah üçlü bir organizasyonla bu adımı atıp şöyle başta orası olmak üzere bazı önemli merkezleri ziyaretle muhtarlarımızın bir dünya turu gibi, bunu başarmış oluruz" dedi.
Bir muhtarın "Kudüs’e gidelim" diye bağırması üzerine Erdoğan, "Siz Kudüs’e giderseniz birileri ürker. İnşallah o da olur. Bütün görevi İçişleri Bakanımıza verdik Kültür ve Turizm Bakanımız ile birlikte, Kudüs’te bunun içinde olabilir" ifadeleriyle karşılık verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.