Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Erken Teşhis Hayat Kurtarır Fotoğraf Sergisi

Erken Teşhis Hayat Kurtarır Fotoğraf Sergisi
04.02.2020
A+
A-

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğünce 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ etkinlikleri kapsamında bir alışveriş merkezinde kanserde erken teşhis sayesinde tedavi edilerek sağlığına kavuşan hastaların olumlu duygularının yansıtıldığı bir fotoğraf sergisi açıldı. Kanserde erken teşhisin önemi konusundaki farkındalığı artırmanın amaçlandığı fotoğraf sergisinin görselleri Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü iş birliğinde hazırlandı.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr.Uğur Bilge, sergi açılışında yaptığı açıklamada: “Kanser korunulabilir bir hastalıktır. Özellikle erken teşhis ve doğru korunma stratejileri ile kanser vakalarının üçte biri önlenebilmektedir. Kişilerin öncelikli olarak kansere yakalanmamak için bazı yaşam alışkanlıklarını değiştirmeleri ve kanserin erken teşhisine olanak sağlayacak şekilde düzenli sağlık kontrollerini yaptırmaları gerekmektedir. Korunmada başta sigara olmak üzere, kanser yapıcı çevresel etkenlerden uzak durmak önemlidir. Bunun dışında düzenli spor yapmak, aşırı güneşten ışığından sakınmak, özellikle meyve ve sebze ağırlıklı uygun bir diyet uygulamak ve doğal gıdalarla beslenmek kanser olma riskini azaltabilir. Kanser dünyada ölüm nedenleri arasında kalp damar hastalıklarından sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı problemidir. Dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olan kanser, toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde maddi manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Bu çerçevede kanserden korunmak büyük önem arz etmektedir” dedi.

Müdür Bilge ayrıca vatandaşlarımız belirli aralıklarla İlimizdeki Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinde ‘meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserleri’ taramalarını ücretsiz olarak yaptırabileceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.