Site Rengi

DOLAR 32,5996
EURO 34,7963
ALTIN 2.506,02
BIST 9.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Esas Sarı Öküz Benim

12.05.2020
A+
A-
Bir önceki köşe yazım ile ilgili müsbet-menfi geri dönüşler, yorumlar oldu. Şu malum ‘Sarı Öküz’ hikayesi… Twitter’da özellikle DM’den yazan takipçilerim ve özel sistemle watsaplarına link  gönderilen kullanıcılar arasında da görüşlerini ifade  edenler olduğu, bilgisini aldım. Ama bunlardan en enteresanı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi eski rektörü Prof Dr Hasan Gönen oldu. Sayın Gönen  mealen: “Asıl Sarı Öküz benim” diyerek  2 yıl  önce yaşanılan talihsiz ve menfur olaya atıfta bulunarak feda edildiğini anlatıyor. O günlerde kendisine istifa çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel kaynaklar tarafından yanlış yönlendirildiğini, cinayete kurban gidenler arasında  bulunan EğitimFakültesi sekreteri Ülkücü Fatih Özmutlu’nun göreve kendi insiyatifiyle geldiğini  anlattı. Ama Sayın Gönen maalesef sürüye kurt  getiren pozisyonunda kaldı ve ikinci bir tercih o günün konjonktüründe bırakılmadı.
Ama şu var Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, kendi rektörlüğü  döneminde bir şantiyeye dönüştürüldü. Şimdi hemen aklıma geliveren bazı yatırımlar arasında  Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yeni ek hizmet binası, beyin kriz merkezi, yoğun bakım hastanesi, yenilenen acil bakım ve diş üniteleri sayılabilir. Ayrıca sosyal donatı alanları hiç yokken ciddi bir katkı sunduğu söylenebilir. 20 mağazalık çarşı, 10 bin kişilik stadyum, ilahiyat fakültesi ve uygulama camii, Teknopark, turizm gakültesi ve uygulama  oteli Sayın Gönen zamanında ESOGÜ’ye kazandırılan tesisler arasında… Ayrıca bilimsel sıralamada Türkiye Geneli 33.sıradan 17. Sıraya yükselmesi ciddi kazanım. Belki de en önemli  kazanım kamuda şu an tek olan organ nakil ünitesi  de şifa dağıtıyor. Haa yeni rektörlük hizmet  binasını da unutmadım ama kendi yaptırdığı  mülkte oturamayalar arasına, Hasan Hoca’yı da eklemek lazım… Kimse bu hizmetlerini sıralayıp evine götürecek değil, vesile olabilmek en büyük  huzur tabii ki. Hoş bir sada ile anılabilmek adına  bence manevi kazanımları kendisini mutmain eder umarım. Rahmetli Esat Erenoğlu ve Erdoğan Fıratlı gibi ESOGÜ’nün tarihinde yerini alacaktır.
Sarı Öküz hikayesinin kurbanından konu bir  çırpıda ESOGÜ’ye geliverdi. Belki yeni bir yazıda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde cereyan eden hadiseleri sizlere aktarma fırsatı bulurum.
Selam ve dua ile efendim.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.