Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Eskişehir 112 Bu Yıl da Geleneği Bozmadı: “İyi Ki Kadın”

Eskişehir 112 Bu Yıl da Geleneği Bozmadı: “İyi Ki Kadın”
08.03.2021
A+
A-

7 gün 24 saat kesintisiz çalışan Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği’nde kadınlar, Safiye Hüseyin ruhu ile fedakârca hastalar- hizmet vermeye devam ediyor.

Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi ve bağlı birimlerde çalışan sağlık personelinin %65’ini ve şehre hizmet veren ambulans sürücülerinin %8’ini kadınlar oluşturuyor. Türkiye’nin ilk kadın motosiklet ambulans sürücüleri Eskişehir’de görev yaparken; motosiklet ambulanslarda da hızlı ve etkili sağlık hizmetini %30’u güçlü kadınlardan oluşan ekip sağlıyor. Ayrıca tamamı yeni doğum yapmış annelerden oluşan 2 acil sağlık hizmetleri istasyonu da Eskişehir’e hizmet ediyor.

Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala; 2 yıl önce kadın sağlık personelinin fedakârlığına ve çalışma hayatımızdaki önemine dikkat çekmek için erkek personele bir çağrıda bulunmuştu. “8 Mart’ta Eskişehir bize emanet” diyen Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı birimlerde görev yapan erkek sağlık personeli, Eskişehir’de bulunan tüm Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında ve Komuta Kontrol Merkezinde nöbeti devralmıştı. Böylece Eskişehir’de tüm Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında hiçbir kadın sağlık personeli nöbet tutmamıştı.
Türkiye’de başka bir örneği olmayan bu uygulama 2 yıldır Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından kararlılıkla sürdürülüyor.

8 Mart 2020’de “Şehrin en fedakâr kadınları 112’de buluşuyor” programı ile Eskişehir’deki şehit anneleri ile bir araya gelen Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı birimlerde çalışan kadın sağlık personeli; erkek çalışma arkadaşlarının nöbetten “Bugün şehrimiz bize emanet” videolu mesajını da almıştı.

Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala: “Geride kalan bir yılda kadın sağlık personelimiz COVID-19 mücadelesinde en ön safta yer alırken; anne şefkati ve kadın zarafeti ile dünyaya örnek bir mücadele sergiledi. Güçlü, fedakâr, üretken, cesur ve lider kadınlarımızla çalışmanın gururunu yaşadığımız bu zor günlerde; 8 Mart 2021 için de Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı tüm acil sağlık hizmetleri istasyonlarımızda (38 istasyon; toplam nöbetçi personel sayısı 150 tamamı erkek) kadın personelimiz yerine nöbeti erkek arkadaşlarımız devralacaktır. “Cennet anaların ayakları altındadır” hadis-İ şerifi ile müjdelenen kıymetli kadınlarımızın; Kadınlar Günü kutlu olsun.” dedi.

7 Mart 2021’de Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı Odunpazarı-8 ve Tepebaşı-4 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda 24 saat görev yapan kadın sağlık personelleri; Naile Çetin, Ayşe Gündoğdu, Işıl Çelik ve Esra İnan, Nurten Kara, Hande Çelebi görevlerini 8 Mart 2021 sabah saatlerinde erkek çalışma arkadaşlarına devrettiler. Nöbeti devralan erkek çalışma arkadaşları tarafından çiçeklerle evlerine ve ailelerine uğurlanan fedakâr kadın sağlık personeli her yıl 8 Mart’ta Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından çalışma hayatındaki kadının önemi ve fedakârlığına dikkat çekmek amacıyla devam ettirilen bu uygulamadan duydukları memnuniyeti ve erkek çalışma arkadaşlarının gösterdiği nezaketten mutluluklarını dile getirdiler.

Ayrıca 8 Mart 2021’de; Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından hazırlanan “İYİ Kİ KADIN” temalı video mesaj da Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve bağlı birimlerde görev yapan kadın sağlık personeli tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.