Site Rengi

DOLAR 32,3307
EURO 35,0310
ALTIN 2.282,61
BIST 8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Bilge, Koronavirüs Hastalarını Ziyaret Etti

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Bilge, Koronavirüs Hastalarını Ziyaret Etti
07.05.2020
A+
A-

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge Eskişehir Şehir Hastanesi’nde koronavirüs teşhisiyle tedavi gören hastalara ziyaret gerçekleştirdi. Müdür Bilge, hastanede tedavi gören Covid-19 hastalarını odalarında bizzat ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Test sonuçları pozitif çıkan hastalara yaptığı ziyarette hastalarla görüşerek herhangi bir sorunları olup olmadığını sorarak geçmiş olsun dileklerini iletti, şifa diledi. Ziyarette bulunduğu hastalara Covid-19 hakkında bilgiler aktaran müdür Bilge,  Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici ve servis hekimlerinden hastaların tedavi süreçleriyle ilgili bilgiler aldı.

Covid-19 tedavisi gören hastalarından gelen immün plazma yöntemiyle yapılan tedaviye dair soruyuda cevaplayan Müdür Bilge: “İmmün plazma tedavisi, birçok bulaşıcı hastalıklarda böyle antikorun ihtiyaç olduğu hastalıklarda pasif immünizasyon için uygulanan bir yöntem” ifadelerini kullanırken, koronavirüsü yenenlerin gönüllü bağış yapmalarıyla gerçekleşen immün plazma yönetiminde tedavi başarısının yüksek olduğunu vurguladı ve koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşan hastaların diğer Covid-19 hastalarının tedavisine katkıda bulunmak ve şifa olmaları için immün plazma bağışında bulunmaya davet etti.

Eskişehir Şehir Hastanesi acil servis ile enfeksiyon kliniğinde incelemelerde bulunan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, karşılaştığı hasta ve hasta yakınlarına da geçmiş olsun dileklerini ileterek Covid-19 hastalığı hakkında bilgilendirfi.

Servislerde görev yapan sağlık personellerinin hatırını sorarak, alınan koruyucu önlemleri gözden geçirdikten sonra herhangi bir eksikliklerinin olup olmadığını sorarak, kolaylıklar diledi. Çalışanlara tek tek teşekkür eden Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Uğur Bilge: Mesai mefhumu gözetmeksizin, aile ve çocuklarınızı görmeden görevlerinizin başında fedakarca ve risk altında çalışıyorsunuz. Yaptığınız işin kıymetini biliyoruz. Kendinize çok dikkat edin. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı.

Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Uğur Bilge: “Gerek sağlık çalışanlarımızı gerek yatan hastalarımızı ziyaret ederek moral ve motivasyon verdik. Bu anlamda vatandaşlarımıza tekrar çağrıda bulunmak istiyoruz. Salgını atlatmış değiliz. Ülke olarak salgını en kısa sürede atlatacağımıza inanıyoruz. Yeter ki belirtilen kurallara uyalım. Özellikle bu süreçte mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayalım. Halkımıza evde kalmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü her birimiz birer risk faktörüyüz ve taşıyıcı konumunda olabiliriz. Biz ne kadar hareketlerimizi kısıtlar, ne kadar az dışarıya çıkarsak, ne kadar yakın temastan uzak durursak o kadar virüsün yayılmasını engellemiş oluruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.