Site Rengi

DOLAR 32,3698
EURO 34,9364
ALTIN 2.325,48
BIST 9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 19°C

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nâbi Avcı, Dünya Radyo Günü’nü Kutladı

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nâbi Avcı, Dünya Radyo Günü’nü Kutladı
11.02.2022
A+
A-

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu’nun düzenlediği Dünya Radyo Günü Çevrim İçi Semineri’nin açılış konuşmasını Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. bi Avcı yaptı. Radyo günlerini hatırlatarak konuşmasına başlayan Avcı, bugünün hâkim iletişim mecrâlarıyla o zamanı kıyasladığında söz ve imge arasındaki mesafe üzerine bir kez daha eski bilinenleri anımsama ve yenileri görme imkânı olacağını dile getirdi.

Konuşmalarda kitap ve film önerilerinin önemine değinen bi Avcı, özellikle genç iletişimciler için Sözün Düşüşü adlı kitabı tavsiye etti. Günümüzdeki görsel uygarlığın nelere mal olduğunu, gelecek kuşakları bekleyen tehlikeleri anlatan kitaptan “Söz aynı zamanda belirli bir düşünme tarzına kaynaklık eder. Tecrübe, imajlarla düşünen kişinin akıl yürütmeyle düşünmeye giderek daha az yetenekli hale geldiğini ve tam tersini gösterme eğilimindedir. İmajlara doğru entelektüel süreç, sözle ilişkili akıl yürütme entelektüel süreciyle çelişkilidir.  Bir nesne ile zihinsel meşguliyetin farklı iki yolu vardır. Onlar yalnızca farklı yaklaşımları gerektirmezler aynı zamanda çok daha önemlisi birbirine muhalif zihinsel tutumları da gerektirirler.” cümlelerini Nâbi Avcı, dinleyicilere aktardı.

Söz ile düşünmek ve imaj ile düşünmek arasındaki farkı hem Türkçe’den hem de yabancı dillerden etimolojik delillerle ortaya koyan Nabi Avcı, söz ile mantık arasındaki bağlantıya dikkat çekti. İnsanı tarif ederken eskilerin “hayvan-ı nâtık yani konuşan canlı olarak tanımlamalanın da bu delili kuvvetlendirdiğini ifade etti. Sözün geçerliliğini hâlâ sürdüren radyoların ve radyocuların bu vesileyle gününü kutlayan Avcı, radyonu kıymetinin bilinmesi dileğiyle konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.