Site Rengi

DOLAR 32,3773
EURO 35,0541
ALTIN 2.326,75
BIST 9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ‘Sevgimi Evimden Gösteriyorum’ Projesi

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ‘Sevgimi Evimden Gösteriyorum’ Projesi
08.04.2020
A+
A-

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü öğrenciler için milli bir etkinlik projesi gerçekleştiriyor. “Sevgimi Evimden Gösteriyorum” isimli proje kapsamında öğrenciler evlerinden yaptıkları etkinlikleri sosyal medya hesaplarından paylaşacak.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını ile Türkiye de etkili ve kapsamlı bir şekilde mücadele etmeye devam ediyor. Özellikle sağlık çalışanları ve emniyet teşkilatı çalışanları bu mücadeleye özveri ile çok büyük katkı sunuyor.

Bu etkinlik kapsamında öğrenciler, aileleri ile birlikte ‘Dünya Sağlık Haftası’ ve ‘Polis Haftası’ ile ilgili duygularını anlatan resim ve sloganlar hazırlayacak. Öğrencilerin hazırladıkları etkinlikler belirlenen tarihlerde, velilerin kendi sosyal hesaplarında “#SevgimiEvimdenGösteriyorum #Evdekal#EvdeHayatVar @ziyaselcuk @EskisehirMem @hkncrt1” gündem, kurum ve kişi etiketlerini de ekleyerek duygu sözcükleriyle birlikte paylaşacaklar.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’ın büyük destek verdiği proje ile ilgili açıklama yapan, proje ekibi, sürdürülen uzaktan eğitim çalışmalarında sosyal etkinlik kapsamındaki gün ve haftaların teknolojik imkanlar da kullanılarak kutlanması gerektiğini belirtti. Eskişehir iline özel olacak şekilde yerli, ulusal düzeyde yaygınlaştırılabilecek milli bir etkinlik projesi çalışması yaptıklarını ifade eden proje ekibi, projenin hedefinden de bahsetti. Proje ile birlikte, milli birlik ve beraberlik ruhunu vurgulayarak, millet olmanın verdiği toplumsal dayanışma gücünü tüm ülkeye yaymak, ülkemizin birlik ve beraberliği için fedakârca çalışan tüm fertlerine moral ve motivasyon sağlamak olduğunu söyledi. Proje ekibi ayrıca bu projeyle öğrencilerin kaygı, motivasyon düşüklüğü, sosyal ortamlarını kaybetme korkusu ve yalnızlık duygularına kapılmalarını engellemek; onlara moral vererek interaktif etkileşim kurmalarına imkân sağlamak olduğunu ifade etti.

Gerçekleştirilen etkinlikler Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi sosyal medya hesaplarında da paylaşılacak.

PROJE EKİBİ

Murat KARACA

Nurettin ATEŞ

Timuçin TİMURALP

Ramazan GÜNDOĞMUŞ

Işıl KARACAK

Süleyman CİN

Dr. Gökhan KAYIR

Eskişehir İl MEM ARGE Birimi

Ömer YILDIRIM

Nihat BAĞ

Mesut YÜCE

Dünya Sağlık Haftası (7-13 NİSAN 2020)

Sağlık çalışanlarına olan minnet duygularımızı yansıtan bir resim çalışması yapabilir.

Maske –  Hastane – Doktor –  Ambulans – Hemşire –  Çocuk – Kalp –  Sağlık

Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu (10 NİSAN 2020)

Emniyet mensuplarına olan minnet duygularımızı yansıtan bir resim çalışması yapılabilir.

Güvenlik – İ5 – EMNİYET – TRAFİK POLİSİ – 155 –  YARDIMSEVERLİK – ÇOCUK POLİSİ –  POLİS RADYOSU – ADALET –  KORUYUCU – HOŞGÖRÜ- ÖNLEYİCİ

     Tema : Öğrencilerin çalışmalarını yaparken aşağıdaki temalardan en az 3’ünü seçerek “ Türkiye Haritası” içerisine  kurguyu bu temaya gore yapacaklardır.

     NOT: Sosyal mesafe, sevgi, şükran, güven duyguları yansıtılmalıdır. Öğrencilerin Emniyet ve Sağlık mensuplarına yönelik düşünmesi ve onların fedakarlıklarına saygı hissi duyması, kendi üzerlerine düşen sorumlulukların farkına varması ve bunların resim çalışması ile ifade edebilmesi noktasında yönlendirilmelidir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.