Site Rengi

DOLAR 32,3835
EURO 35,0525
ALTIN 2.326,19
BIST 9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Eskişehir OSB’de Meslek Sahibi Oldular

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde bulunan Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi "MEGEM" ilk mezunlarını verdi. İlk mezunların sertifika töreninde konuşan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, meslekî yeterliliğe sahip çalışanların bilgi ve becerisinin, ekonomik başarının temeli olduğunun altını çizdi. 

Eskişehir’in geleceği ve gelişimi için belirledikleri stratejik yaklaşımların başında meslek eğitimi, sürdürülebilirliği ve geniş kitlelere yayılması olduğuna dikkat çeken Küpeli, göreve geldikleri günden bugüne bu iş için çalıştıklarının altını çizdi. Eskişehir OSB’de kurdukları MEGEM bünyesinde eğitimlerin aralıksız süreceğini belirten Küpeli “MEGEM ilk mezunlarını verdi. 2 farklı branşta eğitim alanlardan CNC bölümündekiler 280 saat teorik ve pratik eğitim alırken, CMM alanında da 160 saat teorik ve pratik eğitimler tamamladı. Bir şeyi çok önemsiyoruz. O da Meslek sahibi olmayanların ekonomiye kazandırılmasıdır. Her yaştan ve her toplumsal katmandan insanın katma değer üretmesinin sağlamak bizim temel görevlerimizden. Mesleklerdeki gelişim ve değişmelere burada vereceğiz çağın koşullarına uygun eğitimlerle çözüm sunmak istiyoruz” dedi.

Çözüm üretiliyor

Eskişehir’de ara eleman sıkıntısının çözümüne yönelik attıkları ilk adımın MEGEM’le başladığına değinen Küpeli, “Merkezde verilecek eğitimlerle meslek edinmek isteyenlere bir el uzatıyoruz. Ayrıca sanayicimizin beklentilerinin başında gelen kalifiye elaman sıkıntısına çözümler üretiyoruz. İlerleyen günlerde Eskişehir OSB’de müfredattı sanayiye uygun yeni bir meslek lisesi kurma çalışmalarımız var. Tüm bunların yanı sıra EOSB Gelecek İçin Sanayi Enstitüsü’nün ürettiği politikalar çerçevesinde işbaşı eğitimleriyle mezunlarımızın ‘hazır eleman’ olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.