Site Rengi

DOLAR 32,3697
EURO 34,9552
ALTIN 2.325,66
BIST 9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Kemal Şenocak’tan ‘Engelliler Haftası’ Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Kemal Şenocak'ın 'Engelliler Haftası' mesajında:

"Birleşmiş Milletler tarafından 10-16 Mayıs olarak belirlenen "Engelliler Haftası", engelli bireylerin sorunlarının ve esasında bir insan hakları sorunu olarak kabul edilmesi gereken engelli haklarının gündeme getirilmesine vesile olmaktadır. Engelli bireylerin sosyal yaşamda, iş ve eğitim hayatlarında karşı karşıya kaldıkları sorunları gündeme getiren, çözüm üretme gayretinde olan ve bu konudaki toplumsal duyarlılığı yükselten her türlü çaba kıymetlidir. Nitekim ayrılmaz bir bütünü ifade eden toplum, ancak hiç bir farklılık gözetmeksizin tüm bireylerinin refahını sağlayabildiği sürece muasır medeniyetler düzeyine ulaşabilecektir. Bu noktada en hassas ve belirleyici konu engelli vatandaşlara sağlanan imkanlardır. Artan bilinç düzeyi ile birlikte bugün gelinen noktada, engelli bireylerin yaşam standartları  toplumların insana verdiği gerçek değerin göstergesi  olmuştur.

Engelli vatandaşlarımızın, tüm "engellere" rağmen fırsat verildiğinde ne gibi büyük başarılara imza atabildikleri örnekleriyle ortadadır. Bu durum asıl engelin yalnızca zihinlerde olduğunun açık bir göstergesidir. Engellere karşı bu zorlu mücadelelerinde onların yanında olmak, eşit olanaklar sunmak, toplumsal yaşama tam ve etkin katılımlarını sağlamak, eğitim, sağlık, istihdam gibi alanlardaki hak ve taleplerini hayata geçirmek noktasında her birimize görev düşmektedir. Kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına, basın-yayın organlarına kadar toplumun tüm kesimleri, bu konu hakkında üzerine düşen görevi yerine getirmek durumundadır." ifâdelerine yer verdi.

Bu önemli hafta vesilesiyle düzenlenen tüm etkinliklerin toplumsal duyarlılığın artmasına ve zihinlerdeki engellerin kalkmasına vesile olmasını temenni ediyor, bütün engelli vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum." ifâdelerine yer verdi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.