Site Rengi

DOLAR 32,3724
EURO 34,9981
ALTIN 2.325,89
BIST 9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Eskişehir Sağlık-Sen Başkanı Köksal: ‘Biz Masadan Çözüm Çıksın İstiyoruz’

Eskişehir Sağlık-Sen Başkanı Köksal: ‘Biz Masadan Çözüm Çıksın İstiyoruz’
20.08.2019
A+
A-

Hükûmetin toplu sözleşme teklifine yönelik Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal bir açıklama yaptı ve toplu iş bırakma eyleminde bulunacaklarını ifâde etti.

“Biz masadan çözüm çıksın istiyoruz” diyen Köksal açıklamasında:
“2020 yılı için; %3,5 + %3, 2021 yılı için, %3 + %2,5 şeklindeki ilk teklifin, 2020 yılı için; %4+ %4, 2021 yılı için, %3 + %3’e dönüşmesi önemli bir gelişmedir ancak yeterli midir,değildir. Bu nedenle hem yerelde hem genel de hem de konfederasyonumuzla gerekli istişareleri yapıyoruz ve yapmaktayız.Toplu pazarlık masası sadece maaş ve ücret zamlarıyla sınırlı bir pazarlık masası değil.Masada, haklar, sosyal hak ve yardımlar, özlük hakları ve çalışma şartları da pazarlığın kapsamında değerlendirilmektedir. Hükûmetin masaya sunduğu ilk teklifte ve sonrası ikinci teklifte ek göstergeden, kademe derece sınırlamasının kaldırılmasına, sözleşmeli personelin kadroya geçmesinden, nöbet ücretlerinin artırılmasına, hizmetli kadrosunda istihdam edilenlerin genel idare kadrosuna geçirilmesine, sabit ek ödemelerin genel bütçeden ödenmesine, sabit ek ödemelerin artırılmasına, yıllık izinlerin tamamında ek ödeme kesilmemesine yani hizmet kolumuz da genel toplu sözleşme kapsamındaki birçok konu başlığı hiçbir şekilde dikkate alınmamış ve bunlarla ilgili teklif içeriğine yer verilmemiştir.Kamu görevlilerinin hakkını savunmak, hukukunu gözetmek, ücretlerini artırmak, maaşlarını yükseltmek gibi hedef ve sorumluluklara sahip olduğumuzu hiçbir zaman unutmadık hiç kimsenin de unutmaması gerekir. Toplu sözleşme masasını kendilerine üye devşirme kamacıyla kullananlar bilmeli ve görmelidirler ki bugün sahadayız, meydanlardayız. Öncelikle Ankara’da iş bırakma eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Masadan çözüm çıksın söylemimizde Kamu İşveren Heyeti tarafından yanlış anlaşılmasın. Gerektiğinden iş bırakmaktan sahaya inmekten geri durmayız.

Konfederasyonumuz; başkanlar kurulumuz, genişletilmiş başkanlar kurulu ve Memur-Sen İl Temsilcileri Toplantısı olmak üzere 3 yetki organı İle 8 saat süren istişareden çıkan sonuçlardan ilkini uygulamaya almıştır. Bugün saat 15.00’da Ankara’da iş bırakma eylemi ve 17.00’da Çalışma Bakanlığı önüne cüzdan bırakma eylemi yapıyoruz. Bu bağlamda 2023 vizyonu ortaya koyan hükûmet kanadının 2020 yılı için; %4 + %4, 2021 yılı için, %3 + %3’e yüzdelik zam dilimini kabul etmiyor, hizmet kolumuzda talep etmiş olduğumuz taleplerin görüşülerek sahayı cesaretlendirecek adımlar atılmasını bekliyoruz. Gücünü üyesinden ve teşkilatından alan Memur-Sen ve Sağlık-Sen Ailesi olarak Ankara’da yapılacak olan eyleme tüm tarafları desteklemeye davet ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.