Site Rengi

DOLAR 32,3613
EURO 34,9612
ALTIN 2.325,57
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehir Sanayi Odası’ndan ASFED Asansör Akademisi’ne Tam Destek

Eskişehir Sanayi Odası’ndan ASFED Asansör Akademisi’ne Tam Destek
19.12.2019
A+
A-

Türkiye’de asansör eğitiminde farkındalık oluşturan ikinci ve en büyük Asansör Akademisi Eskişehir’de açıldı.

Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED) ve Eskişehir Asansör Sanayicileri Federasyonu (ESASDER) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğinde Eskişehir Tepebaşı Devlet Malzeme Ofisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “ASFED Akademi” okulu açıldı. Akademide öğrencilere verilecek “Asansör Sistemleri” eğitimi sayesinde sektörün geleceği ve eğitimine yatırım yapmak amaçlanıyor. Ayrıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden ayrı bir binada atölye ve sınıflardan oluşan ASFED Akademi Asansör Sistemleri sektörün yetişmiş ara eleman ihtiyacını karşılayacak.

“Asansörde yerli ve milli olunacak”

Açılışta, asansör üretiminde yerli olunması gerektiği ve birliğin sağlanması ile sektörün uluslararası alanda adından söz ettirebileceğini söyleyen Asansör Sanayiciler Federasyon Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik, “Eskişehir eğitime önem veren bir il. Biliyorum ki buradan mezun olan öğrencilerimiz mesleklerini ellerine alacak ve sektörün aranan isimleri olacaklar. Zamanında asansör üretiminde, geliştirilmesinde yabancı üreticilerden eğitim almaya, öğrenmeye çalışıyorduk. Artık kendi personelimizi kendimizi yetiştireceğiz, milli ve yerli olacağız” ifadelerini kullandı.

“Sektörün aranan isimleri olacaklar”

Meslek eğitimin önemini belirten ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Gerçekten mesleğinin erbabı o işi en iyi bilen insanlar yetiştirmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. ASFED Akademi, asansör ürün grubunda derinlemesine her şeyi öğretebilecekleri bir sistem geliştirmiş. Bu anlamda yolları açık olsun. Serdar Tepe bizim en genç ESO Meclis Üyelerimizden birisi, bu projeye çok katkı verdi kendisine çalışmaları için teşekkür ediyorum. ESO olarak da bu tür eğitim projelerini her zaman destekliyoruz. Yakın zamanda bizim de bir Meslek Eğitim Merkezimiz açılacak” diye konuştu.

“Türkiye’nin en büyük Asansör Akademisi”

Ardından konuşan Eskişehir Devlet Malzeme Ofisi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Kadir Yalçın, eğitimde ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin tedariki hakkında bilgilendirmede bulundu. Yalçın, “Ülkemizin en büyük ve en son teknolojisi ile hazırlanan ASFED Akademisinin malzeme tedarikinde yardım ve emeklerini esirgemeyen ASFED ve ESASDER üyelerine teşekkür ederim. 29 firmadan malzeme ve ürün desteği aldık. Burada önümüzdeki yıl diploma ve sertifikalı mezun edeceğimiz öğrenciler ile sektördeki yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayacağız” dedi.

Öte yandan açılış törenine Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Asansör Sanayiciler Federasyon Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik, Eskişehir Asansörcüler Derneği Başkanı İbrahim Özçakır, Eskişehir Devlet Malzeme Ofisi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Kadir Yalçın, ASFED ve ESASDER üyeleri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.